Δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας κατά του Τραμπ

Πονοκέφαλος για τον πρόεδρο των ΗΠΑ νέα κατάθεση στελέχους των μυστικών υπηρεσιώνΝέους πονοκεφάλους προκαλεί στον Ντόναλντ Τραμπ η αποκάλυψη ότι υπάρχει και δεύτερος «μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος», ο οποίος είναι σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση των σχέσεων που φέρεται ότι είχε αναπτύξει ο Αμερικανός πρόεδρος με την Ουκρανία. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ABC ο Μαρκ Ζάιντ, ο δικηγόρος δηλαδή που τον εκπροσωπεί, ο νέος προστατευόμενος μάρτυρας ήδη μίλησε με το εποπτικό όργανο της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και ανακρίθηκε από τον γενικό επιθεωρητή, καθώς -όπως και ο πρώτος μάρτυρας, έτσι και αυτός- προέρχεται από τις εν λόγω υπηρεσίες.

Καταγγελίες

Ο Ζάιντ εκπροσωπεί, όπως είναι γνωστό, και τον πρώτο καταμηνυτή ατασθαλιών, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία του στις 25 Ιουλίου, ο Τραμπ άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε να φροντίσει να εκθέσει τον πολιτικό του αντίπαλο και διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. 

Τώρα, η ύπαρξη ενός δεύτερου ανώνυμου μάρτυρα ακολουθεί τις εκφράσεις δυσαρέσκειας από μέλη του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τραμπ έπειτα από αίτημά του προς την Κίνα, την Παρασκευή, να ερευνήσει τον γιο του Μπάιντεν, ο οποίος είχε επιχειρηματικές δοσοληψίες με το Πεκίνο. Ηδη οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ, Μπεν Σας και Σούζαν Κόλινς εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις προεδρικές κινήσεις προς τρίτες χώρες, ζητώντας τους βοήθεια για την προσπάθεια επανεκλογής του στις προεδρικές του 2020, με αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας του Λευκού Οίκου να μη διστάσει να έρθει σε κόντρα με τον πρώτο.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ άνοιξε μέτωπο με τον Μιτ Ρόμνεϊ, αποκαλώντας τον μάλιστα μέσω twitter έναν «ανόητο αλαζόνα» που ανέκαθεν τον πολεμούσε! Ενώ αργότερα, σε νέα ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραφε πως ακούει ότι οι άνθρωποι στη Γιούτα έχουν μετανιώσει που εξέλεξαν τον Ρόμνεϊ ως εκπρόσωπό τους στη Γερουσία το 2018.

«Συμφωνώ! Είναι ένας ηλίθιος, που πέφτει κατευθείαν στην παγίδα των Δεν Κάνω Τίποτα Δημοκρατικών! ΠΑΡΑΠΕΜΨΤΕ ΤΟΝ ΡΟΜΝΕΪ!» έγραψε ο Τραμπ στο twitter.

Τέλος, με το βλέμμα του στραμμένο πάντα και στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε την Παρασκευή τη διακήρυξη με την οποία αναστέλλεται η είσοδος μεταναστών που δεν θα έχουν εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη υγείας μέσα σε 30 ημέρες από την είσοδό τους στις ΗΠΑ ή που δεν έχουν τα μέσα για να πληρώσουν οι ίδιοι για την υγειονομική περίθαλψή τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα