Απόψε τα… σπουδαία για την προανακριτική

Με απόντα τον Κυριάκο και χωρίς υπουργούς στα έδρανα η συζήτηση και η ψηφοφορία για τη σύσταση επιτροπής για τον ΠαπαγγελόπουλοΜε τον πρωθυπουργό -όπως όλα δείχνουν- απόντα, αλλά τον Αλέξη Τσίπρα, ως φαίνεται, να υπερασπίζεται τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, η Ολομέλεια αποφασίζει σήμερα τα μεσάνυχτα για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει στο Κάιρο και δεν αναμένεται να παρέμβει στη συζήτηση, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. 

Η στάση αυτή, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και πράγματι δεν επιστρέψει για να λάβει τον λόγο, προκαλεί ευλόγως ποικίλα ερωτήματα, κυρίως ως προ το ότι… συνέπεσε το ταξίδι στην Αίγυπτο με τη συζήτηση στη Βουλή.

Προφανώς ο πρωθυπουργός θέλει να ρίξει το «μπαλάκι» στην Ολομέλεια, επιχειρώντας να μετατρέψει το θέμα σε κοινοβουλευτικό και όχι κυβερνητικό, στο πλαίσιο της δήλωσής του πριν από μερικές εβδομάδες ότι «η Βουλή αποφασίζει, όχι η κυβέρνηση».

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και η πρόταση για τη σύσταση της προανακριτικής υπεγράφη μόνο από 30 βουλευτές και όχι από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι απόψε τα κυβερνητικά έδρανα θα είναι άδεια και οι υπουργοί θα κάθονται στα βουλευτικά έδρανα, ώστε να μη φανεί ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Εκτός από τη Ν.Δ., υπέρ της σύστασης της προανακριτικής θα ταχθεί το Κίνημα Αλλαγής, πιθανότατα και η Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει, το ΚΚΕ εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχώρησης, όπως είχε πράξει και στην προανακριτική για τους «10» της Novartis, ενώ το ΜέΡΑ25 προσανατολίζεται να δηλώσει «παρών».

Οι εργασίες της επιτροπής θα αρχίσουν άμεσα, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με κατάθεση μαρτύρων.

Μάλιστα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η υπόθεση να «απλωθεί» και σε άλλες υποθέσεις, πέραν της Novartis, με τον ίδιο τον Κώστα Τασούλα να μην το αποκλείει, δηλώνοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η πρόταση της Ν.Δ. «μιλάει για τη Novartis, αλλά μιλάει και για μία αίσθηση συστηματικής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα