Απειλή παραγραφής για Παπαντωνίου!

Η αδράνεια της Βουλής για το σκάνδαλο του C4i και οι «βόμβες» του Βασιλάκου ότι ο Κώστας Σημίτης γνώριζε για τις μίζεςΤην ώρα που η Ολομέλεια της Βουλής ετοιμάζεται να συζητήσει κι εν συνεχεία να ψηφίσει για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τυχόν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη επί των ημερών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η συζήτηση για μία άλλη σημαντική υπόθεση, που ζημίωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, αδυνατεί να αναρριχηθεί στα βουλευτικά έδρανα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με παραγραφή. Το γεγονός σίγουρα προκαλεί ερωτήματα για την επιλεκτική ευαισθησία ή μάλλον για την επιλεκτική αδιαφορία των βουλευτών.

Ο λόγος για τον Γιάννο Παπαντωνίου, τη γνωστή υπόθεση με τα συστήματα ασφαλείας C4i και τη σύμβαση που υπεγράφη το 2003 για την αγορά και εγκατάστασή τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η σύμβαση

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει για τη συγκεκριμένη υπόθεση τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα «Realnews» την περασμένη Κυριακή, ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης έχει στείλει μέχρι σήμερα δύο επιστολές στη Βουλή, προκειμένου να του διευκρινιστεί εάν το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας -το οποίο, όπως επισημάναμε, κινδυνεύει με παραγραφή- άπτεται της δικής του αρμοδιότητας ή του ελληνικού Κοινοβουλίου. Και απάντηση επί της ουσίας για το θέμα ακόμη δεν έχει πάρει.

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σκανδαλώδης, καθώς ο κ. Ορφανίδης έστειλε την πρώτη επιστολή στη Βουλή τον Μάιο του 2019, προκειμένου να θέσει το ερώτημα, για το συγκεκριμένο αδίκημα και τελικά πήρε απάντηση… για το άλλο αδίκημα. Του απάντησαν, δηλαδή, πως η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα για να ερευνήσει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων!

Εν συνεχεία ο κ. Ορφανίδης έστειλε και μία δεύτερη επιστολή, τον περασμένο Ιούλιο, για να πάρει απλά μία απάντηση, τυπικής ευγένειας, πως δηλαδή… έλαβαν την επιστολή του!

Εάν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τις πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές και αναφέρουν πως οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες έχουν ενημερωθεί για τα έγγραφα του ανακριτή αλλά δεν έχουν βρεθεί ακόμη 30 βουλευτές -όπως με ευκολία βρέθηκαν στην περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου- για να ζητήσουν τη σύσταση επιτροπής προανακριτικής εξέτασης, τότε το κοκτέιλ γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό.

«Ήξερε»!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Παπαντωνίου έκαψε η κατάθεση του Ευάγγελου Βασιλάκου, πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τόσο επί υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη όσο και επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, έως το 2010, όταν παραιτήθηκε.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα έχει καταθέσει ο κ. Βασιλάκος για τον Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με τον πρώην γενικό γραμματέα, ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ακριβώς τι γινόταν με τις παράνομες προμήθειες. «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4i, ιδίως προς τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Παπαντωνίου.

Είναι αφέλεια να θεωρεί κάποιος ότι οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν γνωρίζουν αν δωροδοκούνται οι υπουργοί Αμυνάς τους» αναφέρει ο κ. Βασιλάκος, για να καταλήξει: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για τη συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές σύμβασης C4i από τον Χριστοφοράκο».

Επομένως, το ερώτημα είναι: Εάν υποθέσουμε πως οι Ελληνες βουλευτές δεν είναι αφελείς, τότε γιατί είναι αδιάφοροι για το συγκεκριμένο θέμα;

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα