Αντώνη πώς γνώριζες τη Ράικου;

Αποκαλύψεις του Παπαγγελόπουλου στη Βουλή (που αποφάσισε σύσταση προανακριτικής)
■ Ανατροπή στα σενάρια περί σκευωρίας: «Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς μού ζήτησε να συναντήσει τον Σαμαρά κι εγώ μεσολάβησα»

Η Θέση μας: Ο ΟΗΕ (δυστυχώς) έχει γίνει ΜΚΟ

Mέγα θέμα και μπάχαλο άνευ προηγουμένου προέκυψαν από τη μεταμεσονύκτια μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή.

Από τους 179 βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. (ο Γιάννης Αντωνιάδης της Ν.Δ. απουσίαζε δικαιολογημένα) έξι βουλευτές τάχθηκαν ουσιαστικά υπέρ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αφού ένας εξ αυτών καταψήφισε την παραπομπή του ευθέως, τέσσερις έριξαν «άκυρο» ψηφοδέλτιο στην κάλπη, ενώ υπήρξε και ένα «λευκό».

Ψήφισαν «υπέρ» 173 βουλευτές. «Κατά» ψήφισαν συνολικά 83 βουλευτές, εκ των οποίων οι 82 είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Από τους 86 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Νεκτάριος Σαντορινιός δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία για λόγους υγείας, ενώ επιστολές πρόθεσης ψήφου, οι οποίες όμως δεν προσμετρώνται, έστειλαν οι βουλευτές Νίκος Φίλης, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεοδώρα Τζάκρη. 

Εκεί λοιπόν που με την απουσία των τεσσάρων ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει 82 ψήφους «κατά», βρέθηκε τελικώς με 83, κάτι που θα εκμεταλλευτεί δεόντως η Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα, όπως επίσης τα τέσσερα «άκυρα» και το ένα «λευκό», που αποδεικνύουν ότι υπήρξαν διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛ.

Το δε μπάχαλο που προέκυψε κατά την ψηφοφορία δεν έχει επαναληφθεί. Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε αρχικά πως ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου 172 βουλευτές και καταψήφισαν 84 βουλευτές.

Έπειτα από διαδικασίες (γύρισαν πίσω άπαντες στη Βουλή) και ως.. διά μαγείας μία ψήφος από «κατά» έγινε «υπέρ». Ο γρίφος, ωστόσο, με τα «άκυρα» και το «λευκό» παραμένει.

Κατά τα άλλα, τη συνεδρίαση σκίασαν η ηχηρή απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήρθε στη Βουλή μόνο για να ψηφίσει, αλλά και τα κενά υπουργικά έδρανα. ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία, με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό καθένας, με τον Γιάνη Βαρουφάκη μάλιστα να ανακοινώνει ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της επιτροπής. Η συνέχεια, πάντως, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως μετά την ομιλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της προανακριτικής επιτροπής νέες αποκαλύψεις-βόμβα για όσους τον κατηγορούν ότι έστησε σκευωρία.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, μάλιστα, έδειξε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί, βάζοντας στο στόχαστρό του τους Σαμαρά, Ράικου και Αγγελή. Η χθεσινή συζήτηση μπορεί να ήταν ζωηρή και να προσέλκυσε το ενδιαφέρον των βουλευτών, ωστόσο η επιλογή της σιωπής από την κυβέρνηση -με το όχι και τόσο πειστικό επιχείρημα της διάκρισης των εξουσιών – έδωσε αφορμή στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για φυγομαχία και να καταγγείλει πρωτόγνωρη, για το κοινοβουλευτικό ήθος και έθος, στάση. Αν μη τι άλλο, δεν περιποιεί τιμή στη Ν.Δ. να μην υπάρχει κάποιος να απαντήσει στις αιτιάσεις του τέως πρωθυπουργού, παρά… δευτεροκλασάτα στελέχη.

Ανατροπή στα σενάρια σκευωρίας με τις αποκαλύψεις ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ήθελε να γνωρίσει τον Μεσσήνιο

«Βόμβες» κατά του Αντώνη Σαμαρά έριξε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, φέρνοντας, μεταξύ άλλων, στο φως τις επαφές που είχε ο πρώην πρωθυπουργός και με τον ίδιο, αλλά και με την Ελένη Ράικου.

Την κυρία Ράικου, όπως και τον Ιωάννη Αγγελή, στις καταθέσεις των οποίων βασίστηκε η Ν.Δ. για να αποφασίσει προανακριτική επιτροπή, αποδόμησε πλήρως ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, που σήμερα τον στοχοποιεί καταθέτοντας εναντίον του, τον συναντούσε μέχρι πρότινος, ακόμη και μετά την υπουργοποίησή του επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχα συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά εγώ ο σκευωρός ακόμη και μετά απ’ όταν ανέλαβα υπουργός» σημείωσε, προσθέτοντας ότι, αν χρειαστεί, σε έσχατη ανάγκη, «πριν από το εκτελεστικό απόσπασμα», θα αναφερθεί αναλυτικά «στο τι μου έλεγε, για ποιους, τι με ρωτούσε, και για ποια πράγματα με παρακαλούσε ο κ. Σαμαράς», όπως είπε επί λέξει.

Μάλιστα, τον κατηγόρησε για δικομανία, επικαλούμενος τις πλείστες μηνύσεις που, όπως είπε, έχει υποβάλει κατά το παρελθόν, όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση και προσπάθησε να συγκαλύψει τις ευθύνες του, υπενθυμίζοντας τις μηνύσεις κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Βασίλη Μαγγίνα.

«Στο μέλλον δεν αποκλείεται να μηνύσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν δεν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί δεύτερη φορά δεν πρόκειται να διαλύσει τη ΝΔ» σχολίασε μάλιστα με νόημα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε ακόμη ότι η Ελένη Ράικου, η βασική του κατήγορος, δηλαδή, του είχε ζητήσει να τη συστήσει στον Αντώνη Σαμαρά, όπερ και εγένετο.

Την ίδια ώρα προέβη σε ιδιαιτέρως σοβαρές καταγγελίες περί απειλών που δέχεται από «εγκληματική οργάνωση», ενώ μίλησε συγκεκριμένα για στοχοποίησή του από τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη, Παναγιώτη Τζένο και Βίκτωρα Μητρόπουλο.

Έκανε μάλιστα λόγο για δημοσιεύματα που εκβιάζουν την πολιτική του δίωξη, αλλά και για απόπειρα εισβολής στην προσωπική του ζωή, επικαλούμενος το γνωστό παραπλανητικό δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας.

«Δημοσιεύουν πρωτοσέλιδα κοινωνικών εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας ότι στήνω σκευωρίες στην Κηφισιά, όταν ξέρουν ότι εκεί συχνάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. Δεν είμαι σκευωρός, βλάκας είμαι» σχολίασε με ειρωνική διάθεση.

«Λάσπη»

«Δεν τολμάτε να τα βάλετε με τον Τσίπρα, ελπίζοντας ότι η λάσπη που θα ρίξετε πάνω μου θα λεκιάσει και αυτόν» σημείωσε ακόμη, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και «επικοινωνιακή, πρόστυχη και βάρβαρη επίθεση», και μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο εις βάρος του, το οποίο ενορχηστρώνεται εδώ και καιρό. Άφησε μάλιστα υπαινιγμούς και για άλλα συμφέροντα, λέγοντας «θα σου μιλήσω πειραιώτικα, θυμίζουν σε κάποιον κάτι αυτά τα λόγια», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί, αν και πολλοί αντιλήφθηκαν ποιον υπονόησε.

Αναφερόμενος πάντως στη δικογραφία βάσει της οποίας παραπέμπεται, μίλησε για παντελή έλλειψη στοιχείων και νομικά σαθρό και γελοίο κατηγορητήριο. Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ελένης Ράικου, ξεκαθάρισε ότι δεν ευσταθούν οι καταγγελίες της ότι την πίεσε τηλεφωνικά να στείλει τη δικογραφία της Novartis στη Βουλή.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι είχαν στενή οικογενειακή σχέση, η οποία συνεχίστηκε και μετά την παραίτησή της. «Και μου ζήτησε μάλιστα να τη βοηθήσω για πειθαρχικά που αντιμετώπιζε. Με επισκέφτηκε στο γραφείο και μου ζήτησε να τη βοηθήσω ώστε να ανανεωθεί η θητεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς», όπως είπε, για να προσθέσει ότι ενάμιση χρόνο μετά άλλαξε στάση και στράφηκε εναντίον του.

Μάλιστα, την αποκάλεσε και… ανιστόρητη, με αφορμή τα περί Ρασπούτιν, εξηγώντας ότι κανονικά θα έπρεπε να τον αποκαλεί Μακιαβέλι ή Μέτερνιχ, υπενθυμίζοντας ότι ο Ρασπούτιν ήταν γνωστός «για τα φυσικά του προσόντα, αλλά και για τη θεωρία ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί σε εξάντληση και μετά σε θέωση», όπως είπε, προκαλώντας φυσικά τον γέλωτα σε όλη την αίθουσα.

Αναφορικά με τον Ιωάννη Αγγελή, εξήγησε ότι η κατάθεσή του βρίθει από «συνειρμούς και δημιουργική φαντασία», ενώ άφησε αιχμές και για την περιβόητη συνάντηση στη Βιένη, κατά την οποία ο κ. Αγγελής φέρεται ότι αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς σε βάρος συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου, θέμα το οποίο είχε αναδείξει η «δημοκρατία» σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της. «Θα δούμε τι έγινε στη Βιένη και ποιος είναι ο επίορκος, ποιος ο σκευωρός και ποιος ο ψεύτης» σχολίασε ο κ. Παπαγγελόπουλους.

Πυρά Τσίπρα για Κυριάκο: Δεν με παραπέμψατε λόγω δειλίας

Για τον πιο «δειλό ρεβανσισμό» στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας κατηγόρησε τη Ν.Δ. ο Αλέξης Τσίπρας, στηλιτεύοντας την ηχηρή απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, από την κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια για την προανακριτική κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα απόπειρα της κυβερνητικής πλειοψηφίας να παρουσιάσει ένα πολύκροτο σκάνδαλο ως σκευωρία.

Ο τέως πρωθυπουργός ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους, στηρίζοντας απολύτως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κάνοντας λόγο για απουσία στοιχείων και επινόηση της Ν.Δ., ώστε να κουκουλωθεί το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis και συνολικά των δυσωδών υποθέσεων διαφθοράς στον χώρο της Υγείας. Αίσθηση προκάλεσαν οι σκληροί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε κατά του πρωθυπουργού, στον οποίο επιτέθηκε προσωπικά, με αφορμή την απουσία του, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει τα «κότσια» να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να σταθεί στο ύψος των πολιτικών και των κοινοβουλευτικών περιστάσεων, και τόνισε ότι αποφάσισε την προανακριτική επιτροπή εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για χατίρι του Αντώνη Σαμαρά. «Είστε δυο φορές δειλοί, γιατί δεν έχετε το σθένος να παραπέμψετε κι εμένα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίρπας, υποστηρίζοντας ότι η Ν.Δ. εξαιρεί τον ίδιο από την προανακριτική για να γλιτώσει «τον πολιτικό διασυρμό και τον διεθνή εξευτελισμό».

«Το πρόβλημά σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Είναι το εξιλαστήριο θύμα. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά» είπε, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση στήνει ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς αντιπάλους της, χωρίς να έχει απολύτως κανένα στοιχείο, επειδή επιθυμεί να τρομοκρατήσει τους δικαστές και να κουκουλώσει το σκάνδαλο Novartis, του οποίου η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη από τη Δικαιοσύνη.

Για την ουσία της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας, πάντως, σχολίασε ότι η συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προανακριτική θα δώσει ευκαιρία ώστε να μάθει «και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα, εν μέσω της κρίσης, όταν του κόβατε μισθούς και συντάξεις, να τον αναγκάζετε να πληρώνει πανάκριβα τα φάρμακά του».

Δεν αποκλείουν στη Ν.Δ. και διεύρυνση του κατηγορητηρίου και σε άλλες υποθέσεις

Ανοιχτό αφήνουν στη Ν.Δ. το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και σε άλλες υποθέσεις πέραν της Novartis για τις οποίες έχουν καταγγελθεί παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη (π.χ. δημοσιεύματα για παρεμβάσεις στην ΕΤΑΔ, καταγγελία εισαγγελέως Τσατάνη κ.ά.), καθώς και σε άλλα πρόσωπα, εάν προκύψουν στοιχεία για τυχόν εμπλοκή τους.

«Όσοι εμπλέκονται θα εξεταστούν από την επιτροπή, η κουκούλα δεν θα εμποδίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οποιος συμμετείχε θα λογοδοτήσει, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται» αναφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου, που επιχείρησε να δικαιολογήσει την απουσία του πρωθυπουργού χθες από την Βουλή και τα άδεια υπουργικά έδρανα, διαχωρίζοντας τα καθήκοντα της Βουλής από αυτά της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε «πολύ κακή» την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που προηγήθηκε και τον ίδιο «αθεράπευτα θρασύ», που «επανέρχεται έχοντας στη φαρέτρα του νέα ψέματα και διαστρεβλώσεις». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. επέμεινε ότι η χθεσινή διαδικασία είναι καθαρά κοινοβουλευτική, ανήκει στον πυρήνα της εξουσίας του Κοινοβουλίου και σε καθέναν από τους βουλευτές.

«Εμείς είμαστε αρμόδιοι να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στη σύσταση της ειδικής επιτροπής. Οχι η κυβέρνηση. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και όλοι οι υπουργοί μας όχι μόνο δεν είναι εδώ σήμερα για να παρέμβουν -όπως παρεμβαίνατε εσείς (απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα) και ο συνάδελφός σας ο κ. Καμμένος και ο πρώην υπουργός-, αλλά δεν υπέγραψαν καν αυτή την πρόταση ακριβώς γιατί είναι καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία» ανέφερε ο Σπήλιος Λιβανός.

Όπως λένε στη Ν.Δ., σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, «που κρέμασε κόσμο στα μανταλάκια, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρωθυπουργούς επικαλούμενη μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων που αποδείχθηκαν ψευδείς, η σημερινή κυβέρνηση άφησε -όπως επιβάλλεται- την υπόθεση στη Βουλή».

Μιλούν για «επαρκές αποδεικτικό υλικό για την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς υπάρχουν πρωτίστως μαρτυρίες πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών (Ράικου, Αγγελής) ή άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση (Μανιαδάκης κ.λπ.)», όμως ξεκαθαρίζουν: «Δεν υπάρχει βιασύνη για έκδοση αποφάσεων. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει τον κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Προσθέτουν δε ότι η ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου δεν τον απήλλαξε τελικά από τις ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία παραπέμπεται.

Ταυτίστηκε με τα media του Μαρινάκη ο Πλεύρης!

Με τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη ταυτίστηκε ο Θάνος Πλεύρης, εισηγητής της Ν.Δ. στη συζήτηση για την προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναμασώντας τις απίστευτες ανοησίες του ομίλου για την εφημερίδα μας.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» για την υπόθεση της Novartis (μεταξύ των οποίων και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την άρνηση του Ιωάννη Αγγελή να παραλάβει στοιχεία τα οποία είχε συλλέξει το FBI εις βάρος πρώην υπουργού), ο βουλευτής της Ν.Δ. σχολίασε: «Είδαμε και φωτογραφίες ότι έχει καλές σχέσεις ο κ. Παπαγγελόπουλος και βγαίνει και σε εστιατόρια και τρώει με τους ανθρώπους».

Ο κ. Πλεύρης αναπαρήγαγε με αυτόν τον τρόπο το αδιανόητο πρωτοσέλιδο σαββατιάτικης εφημερίδας του ομίλου Μαρινάκη που έκανε λόγο για δήθεν συνωμοσία, επικαλούμενο φωτογραφία σε δημόσιο χώρο (!) με δεκάδες παρισταμένους.

Ανάλογες τοποθετήσεις εκθέτουν τη Ν.Δ., αφού αποδεικνύουν περίτρανα την ύπαρξη στενών επαφών… τρίτου τύπου ανάμεσα στον επιχειρηματία και στην κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς κοντεύει να μετατραπεί σε φερέφωνο συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Μύδροι» κατά του Μαξίμου από τον Βελόπουλο, που αποχώρησε

Με εξαίρεση τη Φώφη Γεννηματά, η οποία στήριξε την πρόταση της Ν.Δ. για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή, προκειμένου να στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο, όλοι οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποστασιοποιήθηκαν από την κυβερνητική πρόταση και τη ρητορική περί «σκευωρίας» στο σκάνδαλο της Novartis, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να εγκαλεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα ούτε η ίδια δεν πιστεύει στην ενοχή Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., ακροβατώντας ανάμεσα στη στήριξη του κ. Λοβέρδου και στην αποφυγή της πλήρους ταύτισης με τη Ν.Δ., μίλησε για «ομερτά» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και απευθυνόμενη στη «γαλάζια» κυβερνητική πλειοψηφία τόνισε με νόημα: «Για όσους σκέφτονται fast track διεκπεραίωση και αναπομπή του φακέλου στη Δικαιοσύνη δεν θα ανεχτούμε την επανάληψη της παρωδίας του 2018 με αντιστροφή ρόλων. Οι πολίτες δικαιούνται και ζητούν από εμάς απαντήσεις. Η Βουλή μπορεί και πρέπει να σκάψει βαθιά στη λάσπη».

Η κυρία Γεννηματά, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η έρευνα για τη σκευωρία δεν είναι ζήτημα ρεβανσισμού και προσωπική υπόθεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά ζήτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Για φυγομαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας ότι η δίωξη κατά Παπαγγελόπουλου γίνεται από την κυβέρνηση για «ξεκάρφωμα». «Είστε δειλοί, κύριοι της Ν.Δ. Δηλαδή ξύπνησε ένας υπουργός ένα πρωί και έστησε μια σκευωρία, χωρίς να ξέρει τίποτα ο πρωθυπουργός; Σχοινοβατείτε στον πολιτικαντισμό γιατί δεν θέλετε να κάνετε ήρωα τον Τσίπρα» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος (που τελικά αποχώρησε από τη συνεδρίαση) υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει βούληση να ερευνήσει τις μίζες και το σκάνδαλο των 20 δισ. που χάθηκαν στη φαρμακευτική δαπάνη διότι «οι περισσότεροι γιατροί που τα έπαιρναν είναι στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».

Για γαϊτανάκι αποπροσανατολισμού έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προαναγγέλλοντας την αποχώρηση του ΚΚΕ από την ψηφοφορία και αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της στάσης του στην προανακριτική.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, και ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι το MέΡΑ25 δεν θα συμμετάσχει σε καμία προανακριτική επιτροπή, καθώς δεν θέλει να συμπράξει στη «μετατροπή του Κοινοβουλίου σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής επιτροπής».

{{-PCOUNT-}}57{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα