Οι ήρωες του ’21 σε Playmobil

Μια έκθεση για την Επανάσταση από την Κυριακή στην Παλαιά ΒουλήΜία πρωτότυπη, εντυπωσιακή και ιστορικά τεκμηριωμένη προσέγγιση της Επανάστασης του 1821, που θα απευθύνεται πρωτίστως στις νεαρές ηλικίες, είναι η έκθεση «Το ’21 Αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil» που διοργανώνει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της Playmobil. 

Η έκθεση αποτελεί μέρος της σειράς εκδηλώσεων «1821: απηχήσεις στο σήμερα», οι οποίες εντάσσονται στις δράσεις που οργανώνει το μουσείο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Αίθουσα του μουσείου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα, κατασκευασμένα ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση από φιγούρες και εξαρτήματα Playmobil. Αναπαριστούν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821, όπως οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης που διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, η Εξοδος του Μεσολογγίου.

Ακόμη, σε φιγούρες Playmobil και συνοδευόμενοι από σύντομο βιογραφικό τους εκτίθενται οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων.

Τον σχεδιασμό και τη γενική εποπτεία έχουν οι επιμελήτριες του Μουσείου Νατάσα Καστρίτη (ιστορικός Τέχνης), Παναγιώτα Παναρίτη (αρχαιολόγος) και Ρεγγίνα Κατσιμάρδου (ιστορικός).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα