Ανάπτυξη όπως στην Κολομβία!

Κανένα «πόθεν έσχες» για καναλάρχες και εκδότες δεν προβλέπει το περιβόητο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο! Στην Ελλάδα του 2019 δεν ενοχλεί μόνο η διαφάνεια, αλλά ακόμα και διαδικασίες που έχουν χαρακτηριστεί «προσχηματικές», όπως η υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες».

Υποτίθεται ότι θα… εξευρωπαϊζόμασταν, οι δομές του κράτους θα εκσυγχρονίζονταν και θα ενθαρρυνόταν η υγιής επιχειρηματικότητα με σαφείς όρους, σταθερό νομικό πλαίσιο και διαφάνεια, αλλά γίνεται το αντίθετο. Ολα είναι ρευστά και ομιχλώδη, και το μόνο σαφές και ξεκάθαρο για όλους είναι πόσο ισχυρό είναι το χρήμα. Αυτό κυβερνά, και η εξουσία του πρέπει να μείνει… ανενόχλητη.

Η Ελλάδα βαίνει ολοταχώς προς τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού τοπίου, το οποίο θα παραπέμπει σε λατινοαμερικανική μπανανία, όπου το μαύρο ή βρόμικο χρήμα θα μιλά και όλοι οι άλλοι θα υποχρεούνται να το ακούν δίχως να έχουν το δικαίωμα να αρθρώσουν λέξη. Είναι φως φανάρι ποια είναι η πρόθεση πίσω από αυτή την αχαρακτήριστη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που ουσιαστικά απαλλάσσει τους καναλάρχες και τους εκδότες από την υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες». Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνονται διάφοροι «μπροστινοί» να εμφανίζονται από το πουθενά, να αγοράζουν ή να συστήνουν μέσα ενημέρωσης, να γίνονται παράγοντες του δημόσιου βίου εν μια νυκτί και να δημιουργούν ένα πλέγμα ισχύος, το οποίο θα χρησιμεύει στη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων και την εμπέδωση της εξουσίας των εντολέων τους.

Επίσης, αυτό το νομοσχέδιο λύνει τα χέρια σε ορισμένους, που δεν θα ήθελαν να μαθευτεί η «συνταγή» του πλουτισμού τους (για προφανείς… νομικούς λόγους), να συγκεντρώνουν ΜΜΕ ώστε να εκβιάζουν την πολιτική εξουσία και να εκκινούν συκοφαντικές εκστρατείες εναντίον όσων απειλούν τα συμφέροντά τους.

Είναι περιττό, φυσικά, να αναλυθεί γιατί αυτή η διάταξη του νομοσχεδίου, πέρα από όλα όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως, θα κάνει και το εξής: Θα μετατρέψει πολλά ΜΜΕ στην πατρίδα μας σε εργαλεία ξεπλύματος χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ήταν μεν δυσχερής, αλλά κανείς δεν εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να εφαρμόσει συνταγές… Κολομβίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα