Φήμες ότι «κλείδωσε» η «χαριστική» συμφωνία Forthnet - Μαρινάκη

Έντονη φημολογία ότι οριστικοποιήθηκε ή οδεύει προς υπογραφή η συμφωνία εξαγοράς της Forthnet / Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη κυκλοφόρησε αργά χθες το βράδυ

Στην αγορά προσπαθούσαν να καταλάβουν αν οι διοικήσεις των πιστωτριών τραπεζών συμφώνησαν σε «κούρεμα» δανείων της τάξης του 80% που επιθυμούσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να αγοράσει τη Nova.

Όπως έλεγαν, «οι τραπεζίτες πρέπει να είναι πολύ σίγουροι πως θα αποφύγουν το αδίκημα της απιστίας, καθώς δεν ενέκριναν τόσο μεγάλο «κούρεμα» δανείων σε περιπτώσεις εταιριών με καλύτερες προοπτικές για τις οποίες ενδιαφέρονταν σοβαρότεροι επενδυτές».

Αντίστοιχο «κούρεμα» ζητούσαν εδώ και δύο χρόνια και οι Vodafone και Wind προκειμένου να αποκτήσουν τη Forthnet / Nova, αλλά δεν τους το προσέφεραν οι τράπεζες. Το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της τελευταίας φτάνει τα 320.000.000 ευρώ, ενώ άλλα περίπου 200.000.000 είναι οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές κ.λπ.

Εκτός από την προωθούμενη χαριστική ρύθμιση για τα χρέη, η εξαγορά της Forthnet / Nova από τον όμιλο Μαρινάκη θα δημιουργήσει έναν «Φρανκενστάιν», ο οποίος θα έχει συμφέροντα τόσο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσο και στα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων.

Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από πλήθος παραγόντων του αθλητισμού. Προς το παρόν, όμως, δεν πτοείται κανένας και η συμφωνία προχωρά ακάθεκτη. Ακόμα και αν δεν έχει κλείσει, όπως κυκλοφορούσε χθες, φαίνεται ότι οδεύει προς ολοκλήρωση.