Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για την Τουρκία

Τον εγκάλεσε για «δισταγμό» στο να ζητήσει κυρώσεις για τις προκλήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμούΓια πολιτική κατευνασμού απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια της προχθεσινής, έντονης παρέμβασής του στα social media με αφορμή την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές, όταν έκανε λόγο για εκκωφαντική αφωνία της Ελλάδας.

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «μπάχαλο» την κατάσταση που επικρατεί στις προσφυγικές δομές, ρίχνοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ., και «καραγκιοζιλίκι» τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη Βουλή και την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Παραδώσαμε στην κυβέρνηση μία Μόρια με 5.600 πρόσφυγες και την 1η Οκτωβρίου καταμετρήθηκαν 12.280 πρόσφυγες στον καταυλισμό. Τώρα συνειδητοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα» σημείωσε.

«Δεν είδα τίποτα»

Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση όσον αφορά τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «δισταγμό» στο να ζητήσει κυρώσεις. «Εχουν περάσει τρεις μήνες και όσο είδατε κυρώσεις κατά της Τουρκίας άλλο τόσο είδαμε κι εμείς. Συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ερντογάν, ήρθε ο Πομπέο και δεν είδα τίποτα.

Ακούσατε τη λέξη “κυρώσεις” να προφέρεται από τον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Δένδια;» διερωτήθηκε. «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχοντας να διαχειριστεί το Προσφυγικό διστάζει να διεκδικήσει μέσα από διπλωματικές οδούς κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία. Ακολουθεί πολιτική κατευνασμού απέναντι στον Ερντογάν» πρόσθεσε.

Για την υπόθεση της προανακριτικής ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Αυτό που συνέβη στη Βουλή με τα αδειανά έδρανα ήταν καραγκιοζιλίκι. Ανοίγει μία φάμπρικα, ότι όποιος αναδεικνύει ζητήματα θα κατηγορείται για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Και ανοίγει μία φάμπρικα, ενόσω η υπόθεση Novartis βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζεται η δικαστική έρευνα. Έχουμε μια ποινική δίωξη, σε βάρος του κυρίου Λοβέρδου, και υπό διερεύνηση τους φακέλους δύο υπουργών. Εχουμε μια υπόθεση ρεβανσισμού τόσο κατά του κυρίου Παπαγγελόπουλου όσο και σε βάρος των εισαγγελέων που διερευνούν την υπόθεση».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όνομα, είπε ότι το brand name του κόμματος είναι ισχυρό και αφήνοντας αιχμές στο ΚΙΝ.ΑΛ. σχολίασε: «Ονομα αλλάζουν όσοι δεν αισθάνονται καλά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα