Θρασύτατο εξώδικο από τη Μενδώνη!

Τι (δεν) λέει για τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» σχετικά με την υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας της Coca-ColaΜε εξώδικο, και έπειτα από πολλές ημέρες, αποφάσισε να απαντήσει στη «δημοκρατία» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας της Coca-Cola που απεικονίζει εθνικά μνημεία. 

Χωρίς επί της ουσίας να τοποθετείται για τα έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών που παρουσίασε η εφημερίδα μας (τα οποία ασφαλώς δεν αμφισβητεί), διαμαρτύρεται για αναληθείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς που θίγουν βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή της.

Μάλιστα, απαιτεί την ανάκληση των δημοσιευμάτων μας και «τη διακοπή της προσβολής της προσωπικότητάς της», απειλώντας μας με προσφυγή στα δικαστήρια.

Η κυρία Μενδώνη παραθέτει τη δική της εκδοχή για την υπόθεση της Coca-Cola, που, όπως λέει, αποκρύψαμε. Δυστυχώς όμως για την ίδια, η «δημοκρατία» το Σάββατο 5 Οκτωβρίου σε εκτενές ρεπορτάζ (και με πρωτοσέλιδο υπότιτλο) ανέφερε όλα τα επιχειρήματά της και μέρος της απάντησης που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Προφανώς, οι συνεργάτες της παρέλειψαν να την ενημερώσουν. Με χαρά να της στείλουμε το δημοσίευμα!

Έλαβε απάντηση

Σε εκείνο το ρεπορτάζ αναφέραμε ότι η κυρία Μενδώνη υποστηρίζει πως η Coca-Cola είχε καταθέσει τον Νοέμβριο του 2018 αίτημα για απεικόνιση μνημείων υπό μορφήν σκίτσου σε διαφημιστικές συσκευασίες και έλαβε την απάντηση ότι δεν απαιτούνταν σχετική άδεια. Ωστόσο, αργότερα, στις 4 Ιουλίου, η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε τα δεδομένα και με υπουργική απόφαση απαγόρευσε τα σκίτσα άνευ αδείας. Ως εδώ, καλά, μόνο που ήδη τα είχαμε γράψει όλα αυτά και ασκόπως τα ανέφερε στο εξώδικό της, ψέγοντάς μας ότι τα αποκρύψαμε.

Αδιαφορία

Τα περίεργα αρχίζουν αμέσως μετά… Παρότι η εν λόγω υπουργική απόφαση ακόμα ισχύει, η κυρία Μενδώνη επιμένει στη μη εφαρμογή της. Την 1η Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», οι υπηρεσίες του υπουργείου που διοικεί με έγγραφό τους ζήτησαν τη διακοπή της καμπάνιας, όμως εκείνη αδιαφόρησε. Για αυτό το θέμα στο εξώδικο δεν ανέφερε λέξη.

Παράλληλα, η υπουργός υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ζημιά του Δημοσίου από μη καταβολή τελών, επειδή αυτά δεν προβλέπονταν, παρότι είναι γνωστό στους πάντες ότι εικόνες των εθνικών μνημείων πληρώνονται αδρά από όσους θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν.

Για ποιον λόγο δεν ζητήθηκε από μια πανίσχυρη πολυεθνική η καταβολή χρημάτων, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά, κι ας μην απαιτούνταν παλαιότερα σχετική άδεια; Το Δημόσιο πρότεινε μια τέτοια συμφωνία για να λήξει το θέμα μια και καλή προς όφελος όλων και όχι μόνο της εταιρίας; Οχι… Αντ’ αυτού, μάλιστα, η κυρία Μενδώνη στο εξώδικό της αναφέρει πως η Coca-Cola θα μπορούσε να διεκδικήσει και αποζημίωση (!), αν διακοπτόταν η καμπάνια που οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θεωρούν σήμερα παράνομη! Επομένως, μας κάνει και… χάρη που δεν τη διακόπτει, γιατί μας γλιτώνει από οικονομική επιβάρυνση. Αστείο τουλάχιστον το επιχείρημα, που διαψεύδουν οι ίδιοι οι υφιστάμενοί της…

Τέλος, υποστηρίζει ότι, επειδή η εμπορική εκμετάλλευση ξεκίνησε σε προγενέστερο χρόνο (πριν από την απαγόρευση, δηλαδή), δεν μπορεί τώρα να τη σταματήσει. Αλήθεια, από πού προκύπτει κάτι τέτοιο, το οποίο υποτιμά την κοινή λογική; Ποιος κυβερνά τελικά αυτή τη χώρα; Ο κάθε ιδιώτης ή οι κυβερνήσεις;

Η κυρία Μενδώνη ξέχασε επίσης να αναφέρει ότι και το αρμόδιο Συμβούλιο Ελέγχου και Επικοινωνίας αποφάσισε, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, πως η καμπάνια πρέπει να διακοπεί.

Εν ολίγοις, οι πάντες συμφωνούν με επίσημα έγγραφα ότι η συγκεκριμένη πρακτική έπρεπε να σταματήσει, εκτός από την κυρία Μενδώνη και φυσικά την ίδια την πολυεθνική.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα