Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της Σούζαν Ιτον

Δεν βρέθηκε DNA του δράστη στο πτώμα της βιολόγουΝέες, ανατρεπτικές εξελίξεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Iτον, που έγινε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων έδειξαν ότι δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του 27χρονου δράστη στην άτυχη 60χρονη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως δεν είχε βιαστεί πρoτού δολοφονηθεί.

Ο δικηγόρος

Όπως αποκάλυψε ο Παντελής Ζέλιος, δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Τρίπολης, ο εντολέας του ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων -που έγιναν από δείγμα το οποίο ελήφθη από τον κόλπο και τον πρωκτό του θύματος-, αλλά δεν έδωσε απάντηση, ούτε έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτό, παρά το γεγονός ότι τα νέα δεδομένα τον ευνοούν.

«Ηταν απόμακρος, στον δικό του κόσμο – δεν μου λέει κάτι περαιτέρω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέλιος. Η νομική πλευρά του 27χρονου επιθυμεί την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, καθώς τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης έρχονται σε αντιδιαστολή με την ομολογία του αγρότη, μετά τη σύλληψή του τον Ιούλιο.

Αξίζει να αναφερθεί πως γενετικό υλικό τόσο του θύματος όσο και του δράστη έχει εντοπιστεί σε ρούχα και των δύο, σε πετσέτες και στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου με το οποίο τη χτύπησε, ενώ στη συνέχεια μετέφερε στο καταφύγιο τη γυναίκα. Το DNA της βιολόγου εντοπίστηκε ακόμα και στο λάστιχο με το οποίο πέρασε από πάνω της o 27χρονος.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα ορίστηκε πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει τον 27χρονο για να διαπιστώσει την ψυχιατρική του κατάσταση. Τα αποτελέσματα θα εξαχθούν έως τα Χριστούγεννα, καθώς είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, κι αυτό γιατί ο νεαρός θα πρέπει να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός οικογενειάρχης σόκαρε το πανελλήνιο, όταν ομολόγησε στον ανακριτή την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της 60χρονης βιολόγου στις 2 Ιουλίου. Το πτώμα της άτυχης επιστήμονα βρέθηκε έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή της, σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή Πυργιανά, μέσα σε υπόγειο τούνελ που χρησιμοποιείτο ως πυριτιδαποθήκη από τα γερμανικά στρατεύματα την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα