Ζέρβας: «Βάλε πλάτη για τα έργα στη Θεσσαλονίκη»

Ο Ζέρβας συναντά σήμερα τον Καραμανλή με στόχο να τον πείσει να βοηθήσει την ανάπτυξη της πόληςΟ πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι, ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα! Ο κ. Ζέρβας, μάλιστα, μιλώντας στη «δημοκρατία», περιέγραψε τα θέματα της επικείμενης συζήτησής τους ως «ατζέντα Θεσσαλονίκης»!

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν, λοιπόν, ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξή της σε διάφορους τομείς, καθώς και το θέμα του έργου του μετρό, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, αλλά τείνει να γίνει το σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας».

Το ραντεβού των δύο ανδρών ορίστηκε για τις 12.30 το μεσημέρι, ενώ η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στο δημαρχείο της πόλης έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά και ουσιαστικό, γιατί ο κ. Ζέρβας θέλει να τον ενημερώσει και να τον πείσει να βοηθήσει, ώστε να προχωρήσουν κάποια έργα που έχει ανάγκη η πόλη.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πάτησε στο δημαρχείο στη διάρκεια της θητείας του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ τελευταία φορά το είχε επισκεφθεί όταν ήταν δήμαρχος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος το μακρινό 2004.

Για την επίσκεψη Καραμανλή ο Κ. Ζέρβας τόνισε: «Είναι ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης που μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά θέματα, γιατί η επιρροή του είναι σημαντική και η πόλη χρειάζεται παρεμβάσεις».

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Καραμανλής μάλλον δεν θα κάνει δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ενώ έχει προγραμματίσει και άλλες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με φίλους και συνεργάτες του.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έρθει εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι προσκεκλημένος και βασικός ομιλητής (στις 27 Οκτωβρίου, 19.30) στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, στην εκδήλωση που διοργανώνει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για τα 80 χρόνια λειτουργίας της.

Σε αυτή την εκδήλωση θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο θα απονεμηθεί το Χρυσούν Μετάλλιον της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μια εκδήλωση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα