«Ραντεβού» για επενδύσεις!

Επαφές Κυριάκου για «νέο χρήμα» στην ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες

Συναντήσεις με εκπροσώπους κορυφαίων εταιριών που έχουν επενδύσει ή σκοπεύουν να επενδύσουν στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας στην Ελλάδα είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, υποδέχτηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Deutsche Telekom Τιμ Χέτγκες, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη Σρίνο Γκοπαλάν και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου OTE Μιχάλη Τσαμάζ. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, βρέθηκε το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου OTE και εξετάστηκε η δυνητική συνεισφορά της Deutsche Telekom στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Οπτικές ίνες - 5G

Επίσης, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του ομίλου να λάβει μέρος στη Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, με στόχο τη διάθεση εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων internet μέσω δικτύου οπτικών ινών, αλλά και να επενδύσει στην ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G).

Οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom και του ομίλου OTE ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας εντός της επόμενης διετίας.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον δρα Σμιτς, CEO και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της RWE, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες πράσινης ενέργειας παγκοσμίως. Στη συζήτηση εστίασαν στην τομέα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τετ α τετ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρίας Enel Green Power, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή στην επένδυση για το αιολικό πάρκο στον Καφηρέα Ευβοίας, που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το έργο θα καλύψει την ηλεκτροδότηση 130.000 νοικοκυριών, μειώνοντας τις λιγνιτικές καύσεις της χώρας μας κατά 450.000 τόνους και το ενεργειακό αποτύπωμά της κατά σχεδόν 500.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Σημειώνεται ότι το σύμπλεγμα των επτά αιολικών πάρκων στον Καφηρέα Ευβοίας, μια επένδυση 300.000.000 ευρώ, είναι το μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ελλάδα.