Τουρκικό κατασκοπευτικό στο Αιγαίο

Μπαράζ παραβιάσεων από την Άγκυρα με πτήσεις από ένα CN-235 (ειδικού σκοπού) και οκτώ F-16Εκτός ελέγχου βρίσκεται η προκλητικότητα της Τουρκίας, καθώς την ώρα που δέχεται τη διεθνή κατακραυγή για την εισβολή στη Βόρεια Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αναθερμαίνει τις προκλήσεις της προς τα δυτικά, στέλνοντας έως και κατασκοπευτικό αεροσκάφος να παραβιάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο!

Χτες η πολεμική αεροπορία της Αγκυρας επέλεξε να στείλει οκτώ F-16 και ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου CN-235 πάνω από το Αιγαίο, προχωρώντας μάλιστα σε 11 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα τέσσερα από τα οκτώ τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα και σε δύο περιπτώσεις οι διαδικασίες της αναχαίτισης από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκαν σε εμπλοκές.

Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά την πάγια πρακτική της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Γίνεται σαφές ότι η Αγκυρα, παρά τις επιχειρήσεις στα συριακά εδάφη, έχει αποφασίσει να ενεργεί παραβατικά τόσο στο Αιγαίο όσο και στα κυπριακά ύδατα, όπου παραμένει το «Γιαβούζ» με τη συνοδεία τουρκικών φρεγατών.

Πρόκειται για στρατηγική επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν που αντιμετωπίζει τα ελληνικά και τα κυπριακά ύδατα ως δυνάμει τουρκικό χώρο, στη νεοοθωμανική φαντασίωση της λεγόμενης «γαλάζιας πατρίδας».

Την επιθετικότητα της Αγκυρας σε Αιγαίο, Κύπρο και Συρία κατήγγειλε ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος από τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου εκπροσώπησε την ελληνική Βουλή στις εκδηλώσεις μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου.

Ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε την Τουρκία «διεθνή ταραξία» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επαναφέρει την Τουρκία στην τάξη, μιλώντας για έναν «Αττίλα 3» από την πλευρά Ερντογάν.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «οι συνεχείς υποχωρήσεις στις διαρκείς απαιτήσεις της έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση των έκνομων και παράλογων διεκδικήσεών της» και κατέληξε επισημαίνοντας ότι ο ελληνισμός υπό αυτές τις συνθήκες καλείται με ψυχραιμία αλλά και με αποφασιστικότητα, με ρεαλισμό αλλά και ενεργητικότητα, να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα