Θερμότατη υποδοχή για τον Καραμανλή!

Ποιους συνάντησε ο πρ. πρωθυπουργός. Η ξενάγηση και οι διάλογοι

Ρεπορτάζ
Νίκος Πετρουλάκης

Με ένα κρασί «Γοργόνα» από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ένα βιβλίο με ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ύστερα από 15 χρόνια επισκέφθηκε δήμαρχο της πόλης!

Το «παρών» έδωσαν πολλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και νέοι, καθώς και πλήθος πολιτών που χειροκρότησαν τον κ. Καραμανλή.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Βάκης Φραντζής, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης κ.ά.

Ακολούθησε μια μικρή ξενάγηση στο δημαρχείο από τον κ. Ζέρβα, ενώ αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής χαιρέτησε έναν έναν τους αντιδημάρχους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τον ανέμεναν στην αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου, όπως και τους υπαλλήλους του δημαρχείου, πολλοί από τους οποίους αγκάλιασαν και φίλησαν τον πρώην πρωθυπουργό.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου μία ώρα και περιείχε «ατζέντα Θεσσαλονίκης». Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στο μετρό Θεσσαλονίκης, το ζήτημα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό, το λιμάνι, το αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι σιδηροδρομικές μεταφορές, ο ΟΑΣΘ, καθώς και η ανάπτυξη της πόλης σε διάφορους τομείς. Για το θέμα των αρχαιοτήτων ο πρώην πρωθυπουργός φάνηκε να είναι ενήμερος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε στον κ. Καραμανλή τα σχέδια και τις προτεραιότητες της διοίκησης για τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την παρέμβασή του για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης της πόλης, κάτι για το οποίο πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα έχει τη στήριξή του, γεγονός που ικανοποίησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του μετά τη συνάντηση.

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα έρθει πάλι στη Θεσσαλονίκη στις 27 του μήνα, αφού θα είναι ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τα 80 χρόνια λειτουργίας της, όπου θα τιμηθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.