«Θολές» κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τραμπ

Καταδικάζει με… συστάσεις η άβουλη και δειλή ΕυρώπηΠαρά το γεγονός ότι δήλωνε έτοιμος να συντρίψει την τουρκική οικονομία λόγω μη τήρησης των συμφωνηθέντων στη βόρεια Συρία, χθες βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε μια σειρά… θολών -το λιγότερο- κυρώσεων απέναντι στην Άγκυρα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε αύξηση της τάξης του 50% στους δασμούς του τουρκικού χάλυβα, «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για μια υπό συζήτηση ακόμα εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισ. δολαρίων (τίποτα χειροπιαστό, δηλαδή) και γενικόλογες κυρώσεις κατά Τούρκων αξιωματούχων που «εμπλέκονται σε αποσταθεροποιητικές ενέργειες στη βορειοανατολική Συρία».

Στην ίδια ανακοίνωση ο Τραμπ επίσης τόνισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, στο ίδιο μετριοπαθές κλίμα, οι Ευρωπαίοι καταδίκασαν μεν ομόθυμα την τουρκική εισβολή, όμως επέλεξαν ακόμη μία φορά τον δρόμο των συστάσεων και των προειδοποιήσεων.

Ενδεικτική είναι η κίνηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν – Ιβ Λεντριάν, που ανακοίνωσε, σε… ένδειξη διαμαρτυρίας, ότι δεν θα παρευρισκόταν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία στο Παρίσι για τα προκριματικά του Euro 2020, που διεξήχθη χθες.

Είχε προηγηθεί η καταδίκη της Ε.Ε. όσον αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών εισηγήθηκαν κυρώσεις σε όσους μετέχουν σε παράνομες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και δεσμεύτηκαν για αναστολή των εξαγωγών όπλων στην Αγκυρα, όμως δεν επέβαλαν εμπάργκο όπλων, που επεδίωκαν η Γαλλία και η Γερμανία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απειλώντας μάλιστα ότι η Αγκυρα θα εξετάσει σοβαρά τη συνεργασία της με το μπλοκ σε συγκεκριμένους τομείς, εξαιτίας της «παράνομης και μεροληπτικής» συμπεριφοράς των Ευρωπαίων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα