Βόμβα των Ρώσων: «Έλληνες, προσέξτε! Ο Τραμπ θα σας πουλήσει όπως τους Κούρδους»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στην Ελλάδα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Βλαντιμίρ Χιζόφ…… προειδοποιώντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι οι Αμερικανοί θα πάψουν να στηρίζουν τη χώρα μας, εγκαταλείποντάς την, όπως έκαναν με τους Κούρδους.

Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος πολιτισμών» και απόσπασμά της δημοσίευσε το πρακτορείο TASS ο Ρώσος πρέσβης ανέφερε ότι το θέμα της Συρίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω του διαλόγου. Από κει και πέρα, όπως είπε, «η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση στη Δαμασκό ως εταίρους στις διαπραγματεύσεις αυτές και, φυσικά, τη συμπεριλαμβάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Αγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού».

Ο κ. Χιζόφ σημείωσε και τα εξής: «Εν τω μεταξύ εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί θα τους εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά τους Ελληνες γι ‘αυτό, να σκεφτούν αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα».

Αναφορικά με τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, ο Ρώσος πρέσβης τη χαρακτήρισε «λάθος» και πρόσθεσε: «Αυτή όμως είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Δεν αποκλείω όμως ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη από την άποψη της προοπτικής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα