Κυνική δήλωση Άδωνη για Novartis

Με προκλητικό τρόπο δήλωσε ότι η εταιρία μπορεί να χρηματίζει γιατρούς και πολιτικούς, αλλά… σώζει και ζωέςΠροκαλεί άγρια ο Αδωνις Γεωργιάδης με μια ομολογουμένως άκρως ανατριχιαστική ομολογία για τις πρακτικές της Novartis. Ο κύριος Γεωργιάδης, στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Novartis, που πρόβαλε την περασμένη Πέμπτη η ιταλόφωνη κρατική τηλεόραση της Ελβετίας RSI, ακούγεται να λέει ανερυθρίαστα: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρίες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές».

Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης, όσο κι αν μίλησε ξανά για «σκευωρία», ομολογεί ότι η εταιρία λάδωνε. Δεν παρέλειψε επίσης να βγάλει το δικό του συμπέρασμα για τον Νίκο Μανιαδάκη, που επίσης προκαλεί ερωτήματα. «Ηταν ένας βοηθός μου έμπιστος και η επαφή μου με την τρόικα. Εάν ο Μανιαδάκης είναι διεφθαρμένος, σημαίνει ότι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι διεφθαρμένοι» είπε.

Τις παραπάνω αναφορές του Αδωνη Γεωργιάδη σχολιάζει αιχμηρά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Σκευωρία» και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς; Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα, όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI, επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τη Ν.Δ. να πάρει θέση. «Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν, αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis» προσθέτει.

Στους Ελβετούς μιλούν επίσης οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, οι δικηγόροι τους και Ελληνες πολιτικοί, προσφέροντας πολλές από τις πτυχές της υπόθεσης που βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο και των αμερικανικών Αρχών.

«Δεν μπορούσα να ανεχτώ ότι μια εταιρία της χώρας μου εμπλεκόταν σε μια τέτοια υπόθεση διαφθοράς» τόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Ροζέλι, η οποία μαζί με τον επίσης δημοσιογράφο Μάρκο Ταλιαμπούε επιμελήθηκε την έρευνα. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «η δημόσια ελβετική τηλεόραση RSI δεν παρενέβη καθόλου στη δουλειά της ομάδας που εργάστηκε για το ενημερωτικό ντοκιμαντέρ».

Η Ροζέλι και ο Ταλιαμπούε προετοίμαζαν το ντοκιμαντέρ πάνω από έναν χρόνο και ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ για να μιλήσουν με όλους τους πρωταγωνιστές. Σε μια προσπάθεια να… μαζέψει όσα ανέφερε στο ντοκιμαντέρ, ο Αδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε μέσω twitter σημειώνοντας «κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις» και παραθέτοντας την απομαγνητοφώνηση, η οποία όμως απλώς… επιβεβαιώνει όσα είπε για τα χρήματα σε πολιτικούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα