Άδωνις Γεωργιάδης: «Το είπα μεν, αλλά όχι ακριβώς έτσι...»

Αστείες δικαιολογίες από τον Άδωνι για τον συμψηφισμό μεταξύ της μίζας και της σωτήριας δράσης των φαρμάκων

Επανήλθε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην κυνική ομολογία του για τη Novartis κάνοντας λόγο για απομόνωση της δήλωσής του. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ουσιαστικά επαναλαμβάνει την παραδοχή του ότι φαρμακευτικές εταιρίες όπως η Novartis δίνουν μίζες αλλά και... σώζουν ζωές! 

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέβασε στα social media την απομαγνητοφώνηση όσων είπε στην εκπομπή της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο της Novartis σημειώνοντας ότι «κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μια φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις». Ωστόσο στην κατάληξη της κουβέντας του με την Ελβετή δημοσιογράφο δεν αρνείται ότι είπε την επίμαχη φράση, η οποία συμψηφίζει τις μίζες με τη θεραπευτική σπουδαιότητα των φαρμάκων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης περιγράφοντας όσα λέει στην Ελβετή δημοσιογράφο επισημαίνει ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας λόγω του claw back δεν μπορούσε να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη και ως εκ τούτου μια εταιρία δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα χρήματα όσα καινούργια φάρμακα και αν έμπαιναν στη λίστα, καθώς ο προϋπολογισμός ήταν κλειδωμένος.

«Αφού της εξήγησα -συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης- όλον αυτόν τον μηχανισμό και γιατί η συγκεκριμένη απόφαση οδηγούσε στο να μην παίρνει η Novartis περισσότερα χρήματα -άρα όλη η κατηγορία ότι λαδωθήκαμε για να βάλουμε τα φάρμακα της Novartis είναι μια ανοησία-, τελειώνει η κουβέντα μας ως εξής: “Ετσι λοιπόν με την απόφασή μου αυτή όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα. Και δείτε τι κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εφάρμοσαν τον νόμο μου και μέχρι τώρα βάζουν τα νέα φάρμακα και της Novartis στο σύστημα με τον δικό μου νόμο για το claw back. Δεν τον άλλαξαν καν. Δεν ήταν λοιπόν μία απόφαση δωροδοκίας, ήταν μία καλή απόφαση η οποία έσωσε ανθρώπινες ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρίες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιους, επίσης όμως σώζουν και ζωές”».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης γεμάτος ικανοποίηση αναφέρει ότι στο τέλος η δημοσιογράφος του λέει «ναι, σωστά, έχετε απόλυτο δίκιο».