Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος!

Ο Πρ. Παυλόπουλος εγκαινίασε την έκθεση με αντικείμενα των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο το 1940-41Aπό το Πολεμικό Μουσείο, όπου εγκαινίασε την έκθεση με προσωπικά αντικείμενα από τους προσωρινούς τάφους πεσόντων κατά το έπος 1940-41 του Ελληνοϊταλικού Πολέμου στο αλβανικό μέτωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρήκε την ευκαιρία να στείλει αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανία όσον αφορά τη στάση της σε σχέση με τους συγκεκριμένους ήρωες. 

Ο κ. Παυλόπουλος με δήλωσή του απέτισε φόρο τιμής στην ιερή μνήμη εκείνων που έπεσαν στο αλβανικό μέτωπο υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και τη δημοκρατία απέναντι στον φασισμό και σημείωσε: «Δυστυχώς, με ευθύνη της γείτονος Αλβανίας, πολλοί από αυτούς δεν βρήκαν τον τάφο που άρμοζε στη μεγάλη θυσία τους». Τόνισε δε: «Είναι πια καιρός η Αλβανία, τώρα μάλιστα που φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, ν’ αλλάξει στάση. Και είναι παρήγορο ότι αρχίζει να αλλάζει στάση, αρκεί αυτό να έχει οριστικώς αίσια έκβαση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Οφείλουμε πολλά στον κ. Γιώργο Σούρλα γι’ αυτήν την αποστολή, να βρουν οι μεγάλοι νεκροί του αλβανικού μετώπου τον τάφο που τους αρμόζει» και κατέληξε: «Γι’ αυτό και του εκφράζω, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον αγώνα του, τον οποίο στηρίζω ανεπιφυλάκτως».

Η πρώτη πανελλαδικά παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Δεν ξεχάσαμε τους ήρωες του Επους του 1940-41» του πρώην υπουργού, προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Επος 1940-41, κ. Σούρλα πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην αίθουσα του Ναού του Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στους 7.976 πεσόντες στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, κατά το αλβανικό Έπος 1940-41, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους παρέμειναν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι επί 79 ολόκληρα χρόνια.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στην Πανεπιστημιούπολη (Ζωγράφου), στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, για να εγκαινιάσει την αίθουσα Μαρτίνου του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), που ανακαινίστηκε με δωρεά των Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου. 

Στις 18.30 θα παραστεί στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής για την επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Επέτειος βύθισης Α/Τ.ΑΔΡΙΑΣ – Μνήμες Υπερηφάνειας», που συνδιοργανώνεται από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα