Κεραυνοί από τον Βελόπουλο για Μαρινάκη

«Δριμύ κατηγορώ» στην κυβέρνηση για το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο εξαπέλυσαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης……καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για βαθιά συντηρητική αντίληψη για τη διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς καμία δυναμική για την ανάπτυξη, αλλά και για λογική ενίσχυσης των λίγων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε «χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας», καταγγέλλοντας καταστρατήγηση των κλαδικών συμβάσεων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Σφοδρή κριτική άσκησε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που υποστήριξε ότι η Ν.Δ. καταργεί «κάθε φύλλο συκής» που είχε απομείνει στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ότι δίνει γηn και ύδωρ στους λίγους, υπηρετώντας πιστά τη λογική του μεγάλου κεφαλαίου, όπως είπε. «Η προσπάθειά σας να δημιουργήσετε, σε βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, ευνοϊκό πεδίο για το μεγάλο κεφάλαιο δεν μπορεί να κρυφτεί. Οποια σελίδα του νομοσχεδίου σας και αν κοιτάξει κανείς θα τρίβει τα μάτια του» τόνισε ακόμη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει κάθε έλεγχο γραφειοκρατία και αξιοποιώντας διάφορα “αστεία” παραδείγματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με το θέμα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, προσπαθεί να οικοδομήσει μια κοινωνική στήριξη στις αλλαγές που φέρνει».

Ρουσφετάκια

Τις τροπολογίες που κατέθετε έως και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση κατήγγειλε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κάνοντας λόγο για «ντροπολογίες – ρουσφετάκια». «Κανονικά το νομοσχέδιο θα έπρεπε να ονομάζεται “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες μαρινακικές διατάξεις”» είπε, μάλιστα, σχολιάζοντας δηκτικά τη σωρεία ρυθμίσεων που αφορούν τον μεγαλοεπιχειρηματία. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση και για την τροπολογία Σταϊκούρα με την οποία «επανακαθορίζεται το πλαίσιο επιβολής των ποινικών και των διοικητικών κυρώσεων σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν την ενωσιακή νομοθεσία περί ανταγωνισμού», καταγγέλλοντας ότι η Ν.Δ. δίνει συγχωροχάρτι σε καρτέλ μεγαλοεργολάβων και αθωώνει τους «νταβατζήδες», ζημιώνοντας το Δημόσιο με 1 δισ. ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα