Τραμπ: Ετσι ξεκάναμε τον νούμερο ένα τρομοκράτη!

Ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επιχείρηση κατά του ηγέτη του ISISΑπό την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες -θέλοντας σαφώς να οπτικοποιήσει την περιγραφή του- ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή τον θάνατο του νούμερο ένα καταζητούμενου τρομοκράτη στον κόσμο, του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε με ασυνήθιστες λεπτομέρειες την επιδρομή των κομάντος των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι έφτασαν με τρία ελικόπτερα μέσα στη νύχτα στην Ιντλίμπ της Συρίας, στο σημείο όπου βρισκόταν ο Αλ Μπαγκντάντι μαζί με την οικογένειά του και δεκάδες μαχητές του Ι.Κ.

«Μόλις είχαν προσεγγίσει το συγκρότημα του Μπαγκντάντι, τα ελικόπτερα δέχθηκαν πυρά, όμως οι αμερικανικές δυνάμεις κατάφεραν σύντομα να καταστείλουν την επίθεση και να προσγειωθούν με ασφάλεια. Πιστεύοντας ότι η κεντρική είσοδος στο κτίριο ήταν παγιδευμένη, εισήλθαν σε δευτερόλεπτα ανατινάσσοντας τον τοίχο» αφηγήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Μας έδιναν πλήρεις αναφορές λεπτό προς λεπτό» συμπλήρωσε.

11 παιδιά

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, οι κομάντος «καθάρισαν» γρήγορα το κτίριο «με τον κόσμο είτε να παραδίνεται είτε να πυροβολείται και να σκοτώνεται». Εντεκα παιδιά απομακρύνθηκαν σώα, ενώ οι Αμερικανοί στρατιώτες αιχμαλώτισαν δεκάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Εν μέσω της επιχείρησης, ο Αλ Μπαγκντάντι διέφυγε σε ένα υπόγειο τμήμα του συγκροτήματος παίρνοντας μαζί του τρία από τα παιδιά του, όμως εγκλωβίστηκε σε ένα αδιέξοδο τούνελ, όπου τον πρόλαβαν οι σκύλοι που είχαν μαζί τους οι ειδικές δυνάμεις. «Κλαψουρίζοντας και φωνάζοντας μέχρι τέλους» (όπως είπε ο Τραμπ), ο Αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο ίδιος και τα παιδιά του, προκαλώντας παράλληλα την κατάρρευση της σήραγγας.

Με το σώμα του Μπαγκντάντι «ακρωτηριασμένο από τις εκρήξεις», οι αμερικανικές δυνάμεις έκαναν επί τόπου εξέταση DNA για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του. «Τα αποτελέσματα της εξέτασης επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του με τρόπο βέβαιο, άμεσο και απόλυτα θετικό. Ηταν εκείνος» τόνισε ο Τραμπ.
«Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του» δήλωσε θριαμβευτικά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Με τη βοήθεια Ρωσίας, Κούρδων, Τουρκίας, Ιράκ η επιδρομή

Στο διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε σχεδόν τους πάντες για τη συνεργασία τους στη στρατιωτική επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: τη Μόσχα, η οποία έδωσε άδεια στα αμερικανικά ελικόπτερα να πετάξουν στον εναέριο χώρο της Συρίας που ελέγχεται από τη Ρωσία, τους Κούρδους, οι οποίοι έδωσαν σημαντικές πληροφορίες, και την Τουρκία, η οποία επίσης έδωσε άδεια στα ελικόπτερα να πετάξουν «πάνω από κάποιες περιοχές».

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρξαν κι άλλοι που συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ, όπως η Βαγδάτη, η οποία ανέφερε χθες ότι η ιρακινή υπηρεσία πληροφοριών ήταν εκείνη που γνωστοποίησε στην Ουάσινγκτον το μέρος όπου κρυβόταν ο Αλ Μπαγκντάντι. Σύμφωνα με το CNN, το οποίο μίλησε με Ιρακινό υψηλόβαθμο αξιωματούχο, ο Μοχάμεντ Αλί Σατζέτ, συγγενής του Αλ Μπαγκντάντι και στενός του συνεργάτης, ο οποίος κρατούνταν από τους Ιρακινούς εδώ και δύο μήνες, έδωσε σημαντικές πληροφορίες, που οδήγησαν στον εντοπισμό του ηγέτη του Ι.Κ.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υποστήριξαν ότι οι δικές τους πληροφορίες τούς βοήθησαν στον εντοπισμό του Αλ Μπαγκντάντι, αλλά η επιχείρηση εναντίον του καθυστέρησε λόγω της τουρκικής επίθεσης.
Πάντως, οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ αποτελεί μεγάλη «ανάσα» για τον Τραμπ, ο οποίος βάλλεται από παντού εξαιτίας της δια-δικασίας παραπομπής του αλλά και της στάσης του απέναντι στην τουρκική εισβολή στη Συρία.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα