Η Φώφη ετοιμάζει ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ

Γαντζωμένη στην προεδρική καρέκλα, στέλνει μήνυμα στους επίδοξους μνηστήρες με ελεγχόμενο συνέδριοΑποφασισμένη να μην κουνηθεί ούτε… ίντσα από την καρέκλα της εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας ότι μέχρι το 2021 θα παραμείνει πρόεδρος και του ΚΙΝ.ΑΛ. και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό διεμήνυσε στους δύο επίδοξους μνηστήρες, Νίκο Ανδρουλάκη και Παύλο Γερουλάνο, κατά τη χθεσινή εκρηκτική -όπως εξελίχθηκε- συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου ΠΑΣΟΚ. 

«Θα προχωρήσω σύμφωνα με την εντολή της βάσης μέχρι το 2021. Για μένα είναι μονόδρομος» υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά και πρότεινε το Σώμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ να αποτελείται από όσα μέλη του εκλέχθηκαν στο τελευταίο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και τους βουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Με απλά λόγια, πρότεινε συνέδριο απόλυτα ελεγχόμενο από την ίδια, με δικούς της συνέδρους. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στο άλλοτε κραταιό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το οποίο, σε μια αποστροφή της, αποκάλεσε «κόμμα-σφραγίδα».

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στην επίθεση της Φώφης Γεννηματά αναφέροντας ότι «πρέπει να σεβαστούμε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ», ενώ διαφώνησε επίσης με την πρόταση της ηγεσίας να αλλάξει το καταστατικό στο συνέδριο.

«Είναι δυνατόν να λέτε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε κόμμα-σφραγίδα, επειδή κάποιος δεν συμφωνεί με την πρόεδρο;» είπε και αναρωτήθηκε: «Τι μεσολάβησε και, από το συνέδριο με εκλεγμένο σώμα, σε έναν μήνα έγινε διορισμός του Πολιτικού Συμβουλίου;» Για την ώρα, ο ευρωβουλευτής κρατά κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με το αν θα θέσει υποψηφιότητα για τη αρχηγία, κάτι που αναμένεται να κάνει το επόμενο διάστημα. Για «νόθο συνέδριο» έκανε λόγο ο τελευταίος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος κινείται στη γραμμή του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε δήλωσή του έκανε λόγο για αντικαταστατικές μεθοδεύσεις και τόνισε πως «μόνη καθαρή λύση (είναι) η προσφυγή στην κοινωνική βάση της παράταξης για εκλογή νέου αρχηγού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα