Έρευνα για τάνκερ του Διαμαντίδη

Ο εφοπλιστής αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για την οικολογική καταστροφή στις ακτές της ΒραζιλίαςΈνας από τους μεγαλύτερους Ελληνες εφοπλιστές, ο Διαμαντής Διαμαντίδης, έρχεται ξανά στο φως της δημοσιότητας μετά την υπόθεση της πετρελαιοκηλίδας στις βραζιλιάνικες ακτές, θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου. 

Η εταιρία Delta Tankers Ltd του Διαμαντή Διαμαντίδη, που είναι η διαχειρίστρια εταιρία τού υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Bouboulina», σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν προκύπτει καμία ανάμειξη τάνκερ συμφερόντων της σε περιστατικό περιβαλλοντικής ρύπανσης στη Βραζιλία.

Ο Διαμαντής Διαμαντίδης είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές, όχι μόνο στην Ελλάδα, και θεωρείται μία από τις πιο αντισυμβατικές προσωπικότητες στον χώρο της ναυτιλίας.

Ωστόσο, αυτός ο χαμηλών τόνων άνθρωπος απέναντι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δημοσιότητα ήταν αυτός που περίπου πριν από δύο χρόνια άφησε πολλούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές άφωνους.

Κι αυτό γιατί έγινε ο πρώτος ιδιοκτήτης στο συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης – Four Seasons, ενώ όλοι περίμεναν τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ να το πράξει.

Αντίθετα, ο κ. Διαμαντίδης, παρότι θεωρείται ένας άνθρωπος σφιχτός με τα χρήματα, φέρεται ότι έδωσε κάτι λιγότερο από 40.000.000 ευρώ για καθεμία από τις δύο βίλες που αγόρασε από τις συνολικά 13 που υπάρχουν στο συγκρότημα.

Ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής έχει μονοπωλήσει τα φώτα της δημοσιότητας, αν και ο ίδιος το αποφεύγει, είτε με τις αγορές ακινήτων που πραγματοποιεί είτε με τις δικαστικές διαμάχες που είχε με την τράπεζα JP Morgan και τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα