Η Ελλάδα του ’60 επί σκηνής

«Ανεβαίνοντας τη σκάλα» του Αγγελου Μοσχονά στο θέατρο Αλκμήνη έως τις 18 ΔεκεμβρίουΗ κοινωνική κωμωδία του Αγγελου Μοσχονά «Ανεβαίνοντας τη σκάλα», μετά την επιτυχία που γνώρισε την καλοκαιρινή σεζόν, συνεχίζεται και τον χειμώνα στο θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8) κάθε Τετάρτη στις 7 μ.μ. 

Σαν παλιό σινεμά, το έργο του Μοσχονά μάς ταξιδεύει με πολύ χιούμορ και αλήθεια σε μια άλλη εποχή, όταν οι αξίες ήταν διαφορετικές, ζωηρά χρωματιστές και ανθρώπινες. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’60, μια δεκαετία γεμάτη χρώματα, μουσικές και ανθρώπους που επιβιώνουν με χαμόγελο, αισιοδοξία και δέος στις αλλαγές που έρχονται.

Οι ήρωες προσπαθούν να ανέβουν τη σκάλα της επιτυχίας και ένας από αυτούς τα κατάφερε, χωρίς όμως να ξεχάσει τις αυλές, τα καφενεδάκια, τις παρέες, τα πειράγματα, τα γέλια, τα δύσκολα, το νοιάξιμο, το χτύπημα της πόρτας δίπλα… Αυτά τα τόσο ανθρώπινα και σημαντικά, τα τόσο μακρινά μα τόσο όμορφα.

Παίζουν οι ηθοποιοί Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Παντζέλη, Γιάννος Παπαευσταθίου, Γιώργος Καπετανάκος, Αυγερινός Σουλόπουλος, Κατερίνα Φελλά και Σπύρος Θεοδόσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μανώλης Ιωνάς, τον φωτισμό σχεδίασε ο Μανώλης Μπράτσης, τη μουσική επιμελήθηκε ο Αυγερινός Σουλόπουλος, τα κοστούμια η Ρένα Μοσχονά. Βοηθός σκηνοθέτη, η Έλενα Αγγελοπούλου. Οι φωτογραφίες είναι του Αγγέλου Μαρτσέλο και του Απόστολου Δελάλη. Χορηγοί επικοινωνιας της παράστασης στο θέατρο Αλκμήνη είναι οι εφημερίδες «δημοκρατία», «Espresso» και «Εστία».

Η διάρκεια του έργου είναι 90 λεπτά και οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τις 18 Δεκεμβρίου. Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 14 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (μειωμένο). Προπωλούνται ηλεκτρονικά (viva.gr) και από το ταμείο του θεάτρου (2103428650 και 6932471645).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα