Πρόστιμο-πρόκληση στο Nammos!

Καλείται να πληρώσει για παραβάσεις 1.500 € (!), όσο κοστίζει ένα κιλό μπριζόλες που σερβίρει στη ΜύκονοΠρόστιμο-κοροϊδία της τάξης των… 1.500 ευρώ (!) επέβαλαν οι τοπικές εκλεκτικές Αρχές στο «πολύπαθο» Nammos της Μυκόνου για τις χρυσές μπίζνες που έκανε όλο το καλοκαίρι παραβιάζοντας βασικές διατάξεις της αγορανομικής νομοθεσίας.

Αφορμή για τον έλεγχο που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο (!) στάθηκαν καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση ούτε αναρτημένο τιμοκατάλογο είχε -όπως όφειλε- για τις χρυσές ξαπλώστρες των 150-200 ευρώ ούτε ενημέρωνε σωστά τους πελάτες της για τον τρόπο που τους «τσεκούρωνε» για τις παραγγελίες τους, όπως και έγινε με τις περίφημες (και πανάκριβες) μπριζόλες Kobbe beef, που έκαναν θραύση όλο το καλοκαίρι στα τραπέζια της Μυκόνου. Πρόκειται για έδεσμα που σερβίρεται αντί 1.500 ευρώ το κιλό, όσο δηλαδή το σύνολο του προστίμου που θα πληρώσει το Νammos και μάλιστα με έκπτωση 50% εάν το καταβάλει εμπρόθεσμα!

Ειδικότερα και σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που αποκαλύπτει η «δημοκρατία», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέβαλε πρόστιμο στην επιχείρηση με την επωνυμία «NAMMOS RESTAURANT BY THE SEA» συνολικού ποσού 1.500 ευρώ, επειδή παραβιάστηκαν τα εξής άρθρα του νόμου:

«Επιχειρήσεις που παρέχουν κάθε μορφής υπηρεσίες προς τους πελάτες τους υποχρεούνται να αναρτούν σταθερά τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο της επιχείρησης ή του γραφείου τους και άμεσα ορατό από τους πελάτες, στον οποίο θα αναγράφονται οι τελικές τιμές συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ των υπηρεσιών που παρέχουν». Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρχε ένδειξη τιμών (αναρτημένος τιμοκατάλογος) για τη χρήση σε ξαπλώστρες και ομπρέλες».

«Όταν τα αναγραφόμενα στους τιμοκαταλόγους φαγητά και σαλάτες προσφέρονται στους πελάτες με το κιλό, σημειώνεται υποχρεωτικά η ένδειξη “με το κιλό” δίπλα στο αντίστοιχο είδος». Η Περιφέρεια διαπίστωσε ότι σκοπίμως δεν υπήρχε ένδειξη με το κιλό για το Kobe Beef στον τιμοκατάλογο του καταστήματος.

Οι Αρχές επικαλέστηκαν τον νόμο 4177/2013 που προβλέπει ποινές από 1.500 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ και επέβαλαν την ελάχιστη ποινή, κάτι που αποτελεί εμπαιγμό για άλλες, λιγότερο γνωστές επιχειρήσεις στις οποίες οι ελεγκτικές Αρχές εξαντλούν την αυστηρότητα του νόμου με την παραμικρή αφορμή!

Θυμίζουμε επίσης ότι η χρυσή παραλία της Ψαρούς δόθηκε στο κέντρο Nammos για δύο χρόνια αντί συνολικού μισθώματος 56.292,10 ευρώ ή 28.146 ευρώ κατ’ έτος! Με άλλα λόγια, το υπουργείο Οικονομικών νοικιάζει στο Nammos την παραλία για… 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα