Αθώος! Δικαίωση για τον πρώην καταδρομέα που «δίδαξε» λεβεντιά

Ο Μ. Μπούχλης είχε… ενοχλήσει όταν τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή»Αθώος παμψηφεί κρίθηκε από το Στρατοδικείο της Λάρισας ο πρώην καταδρομέας Μανώλης Μπούχλης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι τραγουδούσε το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» κατά τη διάρκεια πτώσης του με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο, όπως φαινόταν σε βίντεο που αναρτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2019 σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το βίντεο είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ωστόσο είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια κυρίως γιατί συνδέθηκε με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε ζητήσει άμεσα διοικητική εξέταση, ενώ προχώρησε στην αποβολή του νεαρού από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Μανώλης Μπούχλης είχε δώσει τη δική του απάντηση σε εκείνους που προσπάθησαν να κατακρίνουν την πράξη του, μέσα από μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook. «Η πράξη μου, που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωσή μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν» επισήμανε.

Περίπου οκτώ μήνες μετά το περιστατικό, ο Μανώλης Μπούχλης, που πλέον έχει ολοκληρώσει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, έλαβε κλητήριο να καθίσει στο εδώλιο του Στρατοδικείου Λάρισας για την υπόθεση. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, δικαζόταν επειδή κρατούσε κινητό και τραβούσε βίντεο, για ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπόλοιπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα, καθώς στο βίντεο φαίνονταν στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούσαν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες.

Ανακούφιση

Η απόφαση του δικαστηρίου έφερε ανακούφιση τόσο στον ίδιο όσο και σε συγγενείς και φίλους του. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα rpn.gr είπε πως ένιωσε δικαιωμένος και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι δικαιώνει και όλους τους Έλληνες από τους οποίους καθημερινά λάμβανα μηνύματα συμπαράστασης».

Επίσης, αναφέρθηκε στους προγόνους του οι οποίοι αγωνίστηκαν για τη Μακεδονία, ενώ τόνισε πως δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά σε όσα συνέβαιναν τον περασμένο Μάρτιο με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τέλος, δεν παρέλειψε να πει ότι η πράξη του θα είχε συνέπειες, ωστόσο «έπρεπε» να το κάνει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα