Εθνικό έγκλημα για την μεταφορά των μεταναστών

Αποκάλυψη: Η Frontex θεωρεί μέγα λάθος την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση
Η υπηρεσία φύλαξης συνόρων εκτιμά ότι αποθρασύνονται οι λαθραίοι και οι διακινητές με την προοπτική μεταστέγασης στην ενδοχώρα

Η Θέση μας: Ν.Δ. όπως ΣΥΡΙΖΑ στο εποικιστικό!

Να χάνει τον έλεγχο στο Μεταναστευτικό δείχνει η κυβέρνηση, καθώς, παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου παραμένει δύσκολη, ενώ η μία μετά την άλλη οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στην προοπτική μετεγκατάστασης των μεταναστών και των προσφύγων στην ενδοχώρα.

Και μέσα σε όλα αυτά, με αποσπασματικές κινήσεις, χωρίς οργανωμένο σχέδιο και με… κωμικά μέτρα, σαν αυτά που προανήγγειλε χθες ο Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση στο μείζον αυτό ζήτημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μετεγκατάσταση 4.000 ακόμη προσφύγων μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, διαβεβαιώνοντας ότι θα λαμβάνεται υπόψη ποιες περιοχές έχουν ήδη επιβαρυνθεί και πως ο αριθμός των προσφύγων δεν θα ξεπερνά το 1% του πληθυσμού της περιφέρειας, με μέριμνα για την κατανομή ανά πόλη και νομό. Την ίδια ώρα βέβαια, οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται αμείωτες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με το πρόβλημα επί της ουσίας να παραμένει έντονο και οι προοπτικές δυσοίωνες.

Βούληση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας, ενώ προωθείται επίσης η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο. «Να ξέρουν δηλαδή όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα 1.100 πρόσφυγες, ενώ από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο έχουν μετεγκατασταθεί 6.500 πρόσφυγες. «Ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού είναι η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων» σημείωσε ο κ. Πέτσας, χαρακτηρίζοντας το θέμα «εθνικής σημασίας» και προσθέτοντας: «Με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά και τους ακρίτες μας να σηκώσουν μόνοι τους όλο αυτό το βάρος. Οι Ελληνες, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας».

Από την άλλη, χαρακτήρισε «δικαιολογημένες» τις αντιδράσεις, ζήτησε όμως την κατανόηση των κατοίκων και εκτίμησε ότι οι αντιδράσεις θα μειωθούν. Τις απέδωσε, εξάλλου, είτε σε παρανόηση είτε σε άγνοια του προσφυγικού προφίλ των ανθρώπων που θα μετεγκατασταθούν. «Όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός, επομένως αγκαλιάζουν ανθρώπους με προσφυγικό προφίλ» δήλωσε, στοχεύοντας στο συναίσθημα των πολιτών.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σημείωνε: «Το θέμα δεν είναι ούτε ευρωπαϊκό ούτε τίποτα. Είναι καθαρά φύλαξης συνόρων. Αν ένα κράτος κυρίαρχο αμφισβητεί τη δυνατότητα από μόνο του να φυλάει τα σύνορά του, τότε, συγγνώμη, δεν είναι κράτος».

Σήμα συναγερμού κι από τους «γαλάζιους» βουλευτές

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι βουλευτές της Ν.Δ. και τα «γαλάζια» στελέχη των τοπικών κοινωνιών από τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό -Προσφυγικό, με τις αντιδράσεις να κλιμακώνονται για τη μεταφορά και τη μετεγκατάσταση μεταναστών στην ενδοχώρα.

«Υπάρχει ένα όριο για το πόσους ανθρώπους μπορεί να δεχθεί και να αντέξει η χώρα. Δεν μπορούμε σε μια χώρα να πάρουμε όλους τους μετανάστες του πλανήτη» τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. «Αυτός που έρχεται παράνομα στη χώρα και λέει ότι είναι πρόσφυγας και δεν είναι θα γυρίζει πίσω, άρα δεν θα είναι πια ελκυστικός προορισμός η Ελλάδα, τα κλειστά κέντρα θα είναι αντικίνητρο» ανέφερε.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε σχετικά: «Όταν σε μία τάξη του δημοτικού σχολείου από τα 21 παιδιά τα 10 ή τα 12 είναι παιδιά που δεν μιλάνε καθόλου ελληνικά, καταλαβαίνουμε ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα, άρα λοιπόν τα πραγματικά προβλήματα θέλουν πραγματικές λύσεις και όχι κραυγές».

Την ανάγκη να υπάρχει εθνική συνεννόηση αλλά και ψυχραιμία για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού επισήμανε η Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να «παίζει» με τους κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Ο Κώστας Γκιουλέκας από την πλευρά του ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πάνω από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά μας. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Δεν είναι, όμως, μόνο τα νησιά μας. Πρέπει να αποσυμφορηθεί η Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι η αποθήκη της Ευρώπης. Εμείς, φυσικά, θέλουμε μία χώρα δημοκρατική που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων έρχονται εδώ. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να αλλοιωθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας. Μπορούμε να δεχθούμε έναν συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όπως όλες οι χώρες».

Ο απίθανος Γιαννούλης ενοχλείται από το χοιρινό δίπλα στους πρόσφυγες

Θρασύς, προκλητικός και επικίνδυνος αποδεικνύεται ο Χρήστος Γιαννούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την πρώτη ημέρα που εξελέγη βουλευτής, με πρόσχημα τον δήθεν «αριστερό ανθρωπισμό», δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού, φτάνοντας στο σημείο να ποινικοποιήσει την κατανάλωση χοιρινού κρέατος, ώστε να μην ενοχληθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Ο διαπρύσιος υπερασπιστής της συριζαϊκής ηθικής -ο οποίος προφανώς επιθυμεί να αναλάβει τον ρόλο που μέχρι πρότινος διαδραμάτιζαν βουλευτές όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Γιώργος Πάλλης- χαρακτήρισε χθες στη Βουλή «σαδισμό» και «κτηνωδία», που προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων, τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

«Δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω εάν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω εάν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε λογικό Έλληνα πολίτη, από κάθε δημοκράτη Ελληνα πολίτη, θα πρέπει να καταγγέλλεται ως δυσμενώς, ως κτηνωδία» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας σάλο.

Να σημειωθεί ότι οι απίστευτες αναφορές του επικρίθηκαν από τον «γαλάζιο» Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος επισήμανε ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ, εξηγώντας ότι «δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο στο πλαίσιο της μεσοβέζικης τακτικής που παγίως ακολουθεί, σχολίασε, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη, ότι «δεν χρειαζόμαστε ούτε ατυχείς δηλώσεις, σαν του κ. Γιαννούλη, ούτε προσβλητικές εκδηλώσεις λίγων, που αδικούν τις τεράστιες προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης, και θιγούν το θρησκευτικό συναίσθημα των προσφύγων και μεταναστών».

Ας ενημερώσει κάποιος τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν γίνεται να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα…

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα