Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: 12Ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο «Η Παιδιατρική στην πράξη»

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2019 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, άνω των 300 παιδιάτρων, ολοκληρώθηκε το 12ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα: «Η Παιδιατρική στην Πράξη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο κ. Ανδρέας Μ. Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, και το συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Έμπειροι και εξειδικευμένοι παιδίατροι, καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί και επιστημονικό προσωπικό όλων των παιδιατρικών υποειδικοτήτων, επικεντρώθηκαν κυρίως στα κλινικά προβλήματα της καθημερινής άσκησης της παιδιατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ομιλητών παρευρέθηκε ο Δρ. Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Pensylvania των ΗΠΑ, παραθέτοντας ομιλία, σχετικά με τις νέες τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας της σηψαιμίας, στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ συνεδριών του Συνεδρίου, αναδείχθηκαν μία σειρά από σημαντικά θέματα που άπτονται της Παιδιατρικής, και συγκεκριμένα:

• το σχήμα διατροφής που πρέπει να ακολουθείται στα 3 πρώτα χρόνια της ζωής του νεογνού και του μικρού παιδιού

• τα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν την εισαγωγή στερεών τροφών νωρίτερα, για περιορισμό της πιθανότητας ανάπτυξης τροφικών αλλεργιών

• τη φυσιολογία της βάδισης και τις παραλλαγές της, χωρίς αυτές να είναι στην πλειονότητά τους, παθολογικές

• τις αναιμίες που δεν ανταποκρίνονται στη χορήγηση σιδήρου και στην αιτιολογική προσέγγιση της νεφρολιθίασης

• το σχήμα εμβολιασμών όπως αυτό τροποποιήθηκε τελευταία, με αναφορά στη συχνότητα της μηνιγγίτιδας Β, η οποία παρουσιάζει διεθνώς μείωση, περιορίζοντας τη χορήγηση του ομόλογου εμβολίου στις ομάδες κινδύνου. Αναφέρθηκε επίσης, η σημαντική ελάττωση της συχνότητας και της βαρύτητας των πνευμονιοκοκκικών λοιμώξεων λόγω της ανοσοπροφύλαξης που ασκεί το αντίστοιχο εμβόλιο. Επιπρόσθετα, σημειώθηκε, ότι ο εμβολιασμός κατά των ιών των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV) πρέπει να εντατικοποιηθεί διότι ήδη διαπιστώθηκε ελάττωση των περιπτώσεων καρκίνου της μήτρας και να επεκταθεί ακόμη και στα αγόρια

• την κλινική προβολή της σηψαιμίας στα παιδιά και τη μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, την παθοφυσιολογία της κατάστασης αυτής και τη θεραπεία που πρέπει να γίνεται, στρεφόμενη σε συγκεκριμένους αιτιολογικούς βακτηριακούς λοιμωγόνους παράγοντες

Τέλος, η Επιστημονική Ομάδα του Παιδιατρικού Κέντρου κάλυψε κλινικά θέματα όπως η υπνική άπνοια στη νηπιακή ηλικία, η θορυβώδης αναπνοή, οι συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού, τα χρόνια κοιλιακά άλγη ανατομικής αιτιολογίας, τα κλινικά σημεία διάγνωσης των μηνιγγίτιδων, και τις ενδοκρινικές διαταραχές, δύσκολες στη διάγνωση, που προβάλλουν με καθυστέρηση της αύξησης.

Ο κ. Ανδρέας Μ. Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους που εργάστηκαν ακούραστα για την πραγματοποίηση του συνεδρίου, και μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μέσα από αυτού του είδους τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ο παιδίατρος είναι σε θέση να αποκτήσει γνώσεις, οι οποίες προάγουν την επιστήμη και θα μεταφερθούν στους γονείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα