Ντροπή! Αντί για τον Γιαννούλη, τα ‘βαλαν με τον Κυρανάκη!

Το θέμα με την κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ στις περιοχές όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες μπορεί να… ενόχλησε τον απίθανο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη…… αλλά προκάλεσε και εσωκομματικές τριβές στη Ν.Δ., με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και την Ντόρα Μπακογιάννη να υποπίπτουν σε σοβαρό ατόπημα.

Αντί να κάνουν αυτοκριτική για τα λάθη της κυβέρνησης στο ζήτημα και να καυτηριάσουν την άστοχη αναφορά του κ. Γιαννούλη, εμφανίστηκαν ως υπερασπιστές του και επιτέθηκαν εμμέσως πλην σαφώς στον «γαλάζιο» βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος «τόλμησε» να πει το αυτονόητο. Οτι «στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά», εξηγώντας ότι αυτό αφορά και τις δύο πλευρές (δηλαδή και τον κ Κυρανάκη), ενώ η κυρία Μπακογιάννη τόνισε σχετικά: «Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Δεν υπάρχει βουλευτής της Ν.Δ. με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επανήλθε, πάντως, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους: «Λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων βάζουν δηλώσεις τύπου Γιαννούλη. Η διαχείριση του Μεταναστευτικού είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είναι δύσκολο σε μία κοινωνία που έχει την ηρεμία της, που έχει τον τρόπο ζωή της να πας ξαφνικά και να βάλεις μεγάλους πληθυσμούς παράνομων μεταναστών. Αυτό χρειάζεται χρόνο, σχέδιο και νηφαλιότητα. Οταν έρχεται βουλευτής της αντιπολίτευσης και λέει “φέρτε και άλλους”, “είναι λάθος η πολιτική των κλειστών συνόρων”, “είναι προσβλητικό να καταναλώνει κάποιος χοιρινό δίπλα σε δομές μεταναστών”, αυτός βάζει λάδι στη φωτιά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα