Ο Σύρος, που «έψησε» όσους μιλούσαν για ρατσιστές

Ομιλία-κόλαφος του γεν. γραμματέα κατά των λαθρολάγνων αριστερών στην επίσκεψή του στο μπάρμπεκιου στα Διαβατά«Χαστούκι» σε όσους προσπαθούν να εξισώσουν τους πρόσφυγες με τους μετανάστες, αλλά και σε όσους κατηγόρησαν προκαταβολικά για ρατσισμό το χάπενινγκ με το μπάρμπεκιου στα Διαβατά αποτέλεσαν οι δηλώσεις που έκανε στην εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Σύρων Ελλάδας Ανουάρ Μπάκρι. 

Ο κ. Μπάκρι όχι μόνο ήταν παρών στο μπάρμπεκιου που έγινε σε απόσταση 2 χλμ. από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων, αλλά εξαπέλυσε μύδρους εναντίον όσων θέλουν να βάλουν στο ίδιο «τσουβάλι» πρόσφυγες από τη βόρεια Συρία, που έχει πόλεμο, με τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς που έρχονται ως πρόσφυγες, αλλά δεν είναι! Μάλιστα, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των Διαβατών και ζήτησε να διαχωριστούν οι έννοιες «πρόσφυγας» και «λαθροεισβολέας».

Στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι «στην Ελλάδα καθένας είναι ελεύθερος να τρώει και να πίνει ό,τι θέλει, οι Σύροι είναι ευγνώμονες για τον ελληνικό λαό που τους φιλοξενεί και οφείλουν να σέβονται τα ήθη του τόπου».

Αμείλικτος για Γιαννούλη

Αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη, που είχε ζητήσει να… ποινικοποιηθεί το μπάρμπεκιου, ήταν αμείλικτος: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται ο Χρήστος Γιαννούλης να παριστάνει τον εκπρόσωπο Τύπου των προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ η παράταξή του έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο κ. Γιαννούλης δεν στεναχωρήθηκε για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που γίνονται εδώ και πέντε χρόνια στη Μόρια και στο Βαθύ της Σάμου, όπου οι πρόσφυγες στοιβάζονται σαν αγρίμια;» Επιπλέον, ο κ. Μπάκρι κατήγγειλε την Υπατη Αρμοστεία και τη χαρακτήρισε «ύπατη αρπαχτεία», επιθυμώντας να αναδείξει το μεγάλο οικονομικό όφελος που αποκομίζεται στις πλάτες των προσφύγων και των μεταναστών.

Στο μπάρμπεκιου των Διαβατών, το οποίο έγινε στην πλατεία του χωριού (παρόντος και του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη), οι κάτοικοι διατράνωσαν ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να φέρει και άλλους αλλοδαπούς στη δομή φιλοξενίας, την οποία είχαν επισκεφθεί το προηγούμενο βράδυ και αποδοκίμαζαν τους αλλοδαπούς που έμπαιναν μέσα με τη συνοδεία αστυνομικών.

Φραστική επίθεση έγινε και στον δήμαρχο Δέλτα Γ. Ιωαννίδη, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην είσοδο του hot spot και «τα άκουσε» από τους κατοίκους: «Κάνε κάτι να τους διώξουμε, δήμαρχος είσαι, τι περιμένεις; Να καταστραφεί το χωριό;»

Ο δήμαρχος συνιστούσε ψυχραιμία, που δεν υπήρχε εκείνη την ώρα, και είναι βέβαιο ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και μέσα στην εβδομάδα, όπως προανήγγειλαν οι κάτοικοι.

Στο μεταξύ, στην είσοδο της δομής φιλοξενίας συγκεντρώθηκαν κάποια μέλη της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα