Υπόδειγμα διαφάνειας η κίνηση Λαζαρίδη

Δημοσιοποίησε (ο ίδιος!) το «πόθεν έσχες» του, ώστε να ξέρουν οι πολίτες «με τι μπήκε στην πολιτική»!Σε μια κίνηση την οποία θα έπρεπε να έχουν κάνει όλοι οι συνάδελφοί του στο Κοινοβούλιο προχώρησε χθες ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, δημοσιοποιώντας τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης (πόθεν έσχες) καθώς και τα εκλογικά του έξοδα. 

Υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευσή του και σε συνέχεια της αντίστοιχης πρωτοβουλίας που έλαβε πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου ο κ. Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χαρακτήρισε «καθήκον κάθε πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την κοινωνία να γνωρίζει ο κάθε πολίτης με τι εισέρχεται στην πολιτική».

«Για μένα η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις, ειδικά όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Ειδικά όταν μιλάμε για πολιτικούς» τόνισε και συνέχισε: «Είχα δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο και θέλω σήμερα να επαναλάβω ότι μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ υπέρ των πολιτών». Επεσήμανε ακόμη: «Δεν πρέπει εμείς οι πολιτικοί να ξεχνάμε ότι έχουμε κατ’ επανάληψη απογοητεύσει τους πολίτες εδώ και δεκαετίες… Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα δεν νοείται να μένουμε αδρανείς. Αντίθετα, είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες. Διότι μόνο όταν αποκατασταθεί αυτή η σχέση η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά».

Η επιλογή του να δημοσιοποιήσει το «πόθεν έσχες» του και τώρα, όπως υπογράμμισε, έγινε προκειμένου «όλες και όλοι να γνωρίζετε πολύ καλά ποιος είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Να ξέρετε από πρώτο χέρι με ποιον έχετε να κάνετε. Με διαφάνεια και δίχως αστερίσκους, οι πολίτες ξέρουν, πλέον, πώς μπήκα στην πολιτική.

Και το πιο σημαντικό, μπορούν πλέον να με κρίνουν όταν θα φύγω. Αλλά και να παρακολουθούν χρόνο με τον χρόνο την πορεία των οικονομικών μου».

Το «πόθεν έσχες» του κ. Λαζαρίδη και τα εκλογικά του έξοδα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.mlazaridis.gr.

Μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι. Το οφείλουν στους ψηφοφόρους τους…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα