Novartis: Ενιαία έρευνα δρομολογεί ο Β. Πλιώτας

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θέλει οι δικογραφίες της υπόθεσης να ανατεθούν σε εφέτες ανακριτέςΚρίσιμες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis δρομολογεί η σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, την οποία ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας προκειμένου να συσχετιστούν σε μία ενιαία δικαστική έρευνα από εφέτη ειδικό ανακριτή όλες οι σχετικές δικογραφίες, τις οποίες μέχρι στιγμής χειρίζονταν ανακριτές του Πρωτοδικείου.

Έχοντας ήδη περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας και ενώ η διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς συνεχίζεται, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του ζητεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Μωραϊτάκη τη σύγκληση της Ολομέλειας για την ανάθεση σε εμπειρότερους δικαστικούς λειτουργούς των δικογραφιών περί Novartis, που βρίσκονται στο στάδιο της τακτικής ανάκρισης, καθώς και όσων άλλων προκύψουν.

Διώξεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε στελέχη της Novartis, μεταξύ των οποίων και ο Κωνσταντίνος Φρουζής, σε μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκου του υπουργείου Υγείας, στον καθηγητή και πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, σκέλη της υπόθεσης έχουν διαβιβαστεί σε ανακριτές κατά της Διαφθοράς, οι οποίοι και χειρίζονται πλέον τις σχετικές δικογραφίες. Ωστόσο, η αλλαγή… σκυτάλης που ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη διερεύνηση της υπόθεσης (έχει προκαλέσει διαδοχικούς κλυδωνισμούς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά και στους ίδιους τους κόλπους της Δικαιοσύνης) σχετίζεται, αφενός, με τη σοβαρότητά της και, αφετέρου, με την ανάγκη επίσπευσης μιας διασπασμένης σε σκέλη έρευνας που παραμένει ανοιχτή εδώ και καιρό.

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αλλά και για να κλείσει ο κύκλος των ερευνών ταχύτερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει την ανάθεση της δικογραφίας σε δύο ή τρεις εφέτες ανακριτές.

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που δικογραφίες οι οποίες αφορούν κρίσιμες υποθέσεις περνούν στα χέρια εφέτη ειδικού ανακριτή. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις, όπως η Siemens, το Βατοπέδι, η 17 Νοέμβρη, η υπόθεση των ομολόγων, αλλά και το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Τον τελευταίο λόγο, πάντως, θα έχει η Ολομέλεια των Εφετών, που αναμένεται να συνεδριάσει εντός του Νοεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα