Άθλιοι προστάτες της ανομίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε και έδειξε το αποτρόπαιο πρόσωπό του
Έσπευσαν να στηρίξουν τους αναρχικούς που ήθελαν να εισβάλουν στην ΑΣΟΕΕ για να ξαναστήσουν το οπλοστάσιό τους. Δημιουργούν σκηνικό χάους

Η Θέση μας: Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάτρωνας των μπαχαλάκηδων

Την αρχή του τέλους των φαινομένων ανομίας από κάθε λογής μπαχαλάκηδες που καταπατούν στο πέρασμά τους κάθε έννοια κράτους δικαίου και φαίνεται να απολαμβάνουν την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ σάλπισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που εισέβαλαν χθες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), όταν περίπου 100 άτομα έσπασαν το λουκέτο που μπήκε την Κυριακή στη σχολή με απόφαση της Συγκλήτου.

Οι άνδρες των ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο, που, σύμφωνα με την απόφαση, θα παρέμενε κλειστό ως τις 17 Νοεμβρίου λόγω της γιάφκας αναρχικών που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση με καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Η Αστυνομία, απαντώντας, έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Τελικά, περίπου 80 άτομα κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο του πανεπιστημίου, όπου περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα. Η διμοιρία των ΜΑΤ βγήκε τελικά από το προαύλιο του πανεπιστημίου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση και αποχώρησε σε μικρή απόσταση, ενώ οι φοιτητές μετά την αποχώρηση των αστυνομικών των ΜΑΤ σήκωσαν πανό που έγραφε: «Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

Kάθε μέρα πορείες

Πάντως, ενδεικτικό του πολεμικού σκηνικού που θέλουν να προκαλέσουν οι μπαχαλάκηδες είναι το γεγονός πως έχουν δηλώσει ότι θα πραγματοποιούν κάθε μέρα πορείες και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αναστατώνοντας τους πολίτες και εξαφανίζοντας το αίσθημα της ασφάλειας, μέχρι η κυβέρνηση να κάνει πίσω στο θέμα του ασύλου.

Το προσωρινό λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου, που με μια λιτή ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής έκανε γνωστό πως η ΑΣΟΕΕ θα μείνει κλειστή έως την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν ερωτήματα προκάλεσε η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δολίως και σκόπιμα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να δημιουργήσουν σκηνικό χάους.

Ο απολογισμός, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι τρεις προσαγωγές και δύο αστυνομικοί τραυματίες. Σύμφωνα με τους φοιτητές, υπήρξαν δύο τραυματίες από την πλευρά τους και πολλοί με αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ένα άτομο μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι σε όλες τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είχε μετατραπεί σε ορμητήριο αναρχικών για την κατασκευή βομβών μολότοφ, όπως απέδειξαν την Κυριακή τα ευρήματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε υπόγεια της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν υπό κατάληψη.

«Η Κουμουνδούρου επέλεξε να ταυτιστεί με τους αναρχικούς»

Επιστροφή στην εποχή της «επαναστατικής γυμναστικής», που ο ΣΥΡΙΖΑ, προ της κυβερνητικής θητείας του, ενθάρρυνε με κάθε τρόπο, σηματοδοτεί η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αξιοποιήσει πολιτικά την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ. Η Κουμουνδούρου, στην προσπάθειά της να ξαναβρεί το «αριστερό» της πρόσημο, βρήκε αφορμή να επιτεθεί στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας «αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη», που «προσπαθεί με το δόγμα “νόμος και τάξη” να συγκρατήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο».

Υποστηρίζει δε ότι η επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αποτελεί επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από το «φιάσκο» στη διαχείριση του Προσφυγικού.

Ένα βήμα παραπέρα πήγε ο Γιάννης Ραγκούσης, διερωτώμενος: «Μήπως ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει νέο Γρηγορόπουλο;» Οσο για τον Νίκο Φίλη, που βρέθηκε στα επεισόδια και αποδοκιμάστηκε από φοιτητές, μίλησε για εικόνες «ντροπής» και «αστυνομικής βίας». «Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης, που επιλέγει να δημιουργήσει ένταση που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου» υποστήριξε.

Να εκμεταλλευτεί και να εργαλιοποιήσει τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ επιχείρησε μια σειρά από κομματικά στελέχη, με τον τέως υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να καλεί τους πολίτες να… κατέβουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο! «Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Οσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα με το ποιοι ακριβώς είναι μέσα, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες» έγραψε. Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν την οξεία αντίδραση της Ν.Δ., με κυβερνητικούς κύκλους να σχολιάζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά, αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα», ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. «Προς το παρόν, πάντως, προτιμά τη σιωπή. Ισως καλύπτεται από το παραλήρημα του κ. Ραγκούση» σχολίασαν οι ίδιες πηγές. Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι «επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες» και εξοργίζει έτσι την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών.

Κεραμέως: «Θα απελευθερωθούν τα πανεπιστήμια»

Μεγάλη τομή χαρακτήρισε η Νίκη Κεραμέως την επέμβαση της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τη συνακόλουθη αποκάλυψη της γιάφκας και του οπλοστασίου στα υπόγεια του ανώτατου ιδρύματος, και υποστήριξε ότι η επιχείρηση αυτή ήταν μόλις το πρώτο βήμα προκειμένου να αποδοθούν τα ανώτατα ιδρύματα πίσω στους φοιτητές.

Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της σε ραδιόφωνο εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της επιχείρησης της Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Σχολιάζοντας και την αποκάλυψη εξοπλισμού που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια επεισοδίων, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι «θα γίνουν κι άλλα βήματα για να απελευθερωθεί το πανεπιστήμιο από τα κέντρα ανομίας» και έκανε λόγο για «συστηματική προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα».

Χαϊδεύει αυτιά

Παράλληλα επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που και ως κυβέρνηση «χάιδευε» τα αυτιά καταληψιών και κουκουλοφόρων και συνεχίζει να φωνασκεί για το άσυλο, αλλά δεν είπε τίποτα για τα ευρήματα της επιχείρησης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Η Νίκη Κεραμέως παρατήρησε: «Δεν άκουσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτός ο εξοπλισμός σε πανεπιστήμιο».

Σιγή ασυρμάτου τηρεί επίσημα η διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ωστόσο ανώνυμα στελέχη που πρόσκεινται στην πρυτανεία εμφανίζονται ικανοποιημένα από την επιχείρηση-σκούπα, ενώ το κλείσιμο της σχολής, που καταγγέλλουν αριστερές φοιτητικές παρατάξεις και όχι απλοί φοιτητές, είναι συνηθισμένη κίνηση και γίνεται κάθε χρόνο εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα