Οι θεατρίνοι της συμφοράς

Ποιον «δουλεύουν»; Διχάζουν τον λαό, όμως μεταξύ τους συμπεριφέρονται σαν φιλαράκια
Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Βορίδης παριστάνουν τους εχθρούς, αλλά… χαριεντίζονται στο Προεδρικό

Η Θέση μας: Ντροπή σας, κ. Τσιάρα!

Φιλαράκια γίνονται κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία για καλοπέραση, οι πολιτικοί μας αστέρες και χαριεντίζονται με καλαμπούρια και αστειάκια, κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Αν πιστέψουμε τα λόγια τους και τη δημόσια συμπεριφορά τους, οι άνθρωποι αυτοί σφάζονται και κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλιούνται μεταξύ τους. Το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προχθές το βράδυ προς τιμήν του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατέδειξε τα όρια της πολιτικής γελοιότητας στα οποία κινούνται ορισμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής ελίτ. 

Στην κατάφωτη αίθουσα δεξιώσεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζει «ακροδεξιά βαρίδια του Κυριάκου» τους Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, δεν φάνηκε να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συναγελάζεται με αυτούς σε ατμόσφαιρα ευθυμίας και καλών προθέσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τους διαλόγους που μεταφέρθηκαν, ο κ. Τσίπρας, ένας Θεός ξέρει με ποια κριτήρια, φέρεται ότι χαρακτήρισε τον κ. Βορίδη τον «καλύτερο υπουργό αυτής της κυβέρνησης», ενώ τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που τον δείχνουν να ξεκαρδίζεται στα γέλια μαζί με τον Άδωνι υπερβαίνουν κάθε μέτρο σοβαρότητας.

Κι όλα αυτά, ενώ είναι ακόμη νωπή η δήλωση του πολυπράγμονα υπουργού Ανάπτυξης για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει ο Τσίπρας μεγάλο μίσος εναντίον μου, δεν με ενοχλεί, τον μισώ εξίσου και τον σιχαίνομαι περισσότερο, τον θεωρώ μεγάλο καταστροφέα της Ελλάδος, δεν τρέφω καμία εκτίμηση γι’ αυτόν». Επιβεβαιώνονται από τις φωτογραφίες αυτά τα αισθήματα; Μάλλον όχι… Οσο κι αν ο Αδωνις επικαλέστηκε εκ των υστέρων τον «ξένο άνθρωπο», λέγοντας απολογητικά: «Τι περιμένατε; Να πιαστούμε στα χέρια για να γίνουμε ρεζίλι και στους Κινέζους;» Μάλλον ξέχασε ότι παλαιότερα έλεγε για τους συριζαίους: «Θα τους γδάρω».

Το θέμα προκάλεσε βεβαίως αντιδράσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ, που διαπίστωσε ότι ανοίκειοι θεατρινισμοί πλήττουν την αντιδεξιά ρητορική της Κουμουνδούρου. Σπεύδοντας να προλάβει αρνητικές παρενέργειες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε στον Σκάι: «Αν είπαν δυο κουβέντες, αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πολιτική σοβαρότητα στον Αδωνι. Αν ρωτήσετε και τον Αλέξη Τσίπρα, ακροδεξιό θα τον πει».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα