Συναγερμός για τη «Βικτώρια»

Σάρωσε το Ιόνιο με 9 μποφόρ προκαλώντας ζημιές και σήμερα το μέτωπο χτυπά όλη τη χώρα«Στο μάτι» της κακοκαιρίας «Βικτώρια» έχει βρεθεί από χθες το μεσημέρι η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν χθες από το Ιόνιο και σταδιακά επεκτάθηκαν στα ηπειρωτικά της χώρας και στη δυτική Κρήτη. Σήμερα βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε Κυκλάδες και Κρήτη. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

Αύριο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Τις πρώτες συνέπειες της κακοκαιρίας βίωσε χθες η Κέρκυρα. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στο νησί, φτάνοντας τα 9 μποφόρ, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία στο κεντρικό λιμάνι, καθώς και στα λιμάνια της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σημειώθηκαν πτώσεις μεγάλων κλαδιών, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 20 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Προβλήματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων αντιμετώπισε και το ακριτικό νησί των Οθωνών. Μεταξύ άλλων, ξεριζώθηκαν δέντρα, κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ, ενώ ζημιές σημειώθηκαν στο γήπεδο.

Τέλος, κλειστή λόγω της έντασης των ανέμων έμεινε η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, με τα φεριμπότ να μην εκτελούν δρομολόγια.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές από το μεσημέρι και μετά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, με τις βροχές και τις καταιγίδες να υποχωρούν μετά το μεσημέρι και τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 14 και 21 βαθμών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα