Πηγή ρύπανσης τα βοθρολύματα της Μόριας

Σε υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί έχει μετατραπεί ο καταυλισμός της Μόριας, καθώς μέρος των λυμάτων του Κέντρου Υποδοχής καταλήγει στη θάλασσα, απειλώντας το περιβάλλον και κατ’ επέκταση την υγεία των κατοίκωνΤο πρόβλημα ανέδειξε η τοπική κοινότητα Μόριας μέσα από καταγγελία, στην οποία μεταξύ άλλων γνωστοποιεί πως βοθρολύματα 17.000 ανθρώπων, όσων δηλαδή φιλοξενούνται στον καταυλισμό, δεν μπορούν να διοχετευτούν μέσω του αποχετευτικού αγωγού του οικισμού και υπερχειλίζουν στον χείμαρρο που εφάπτεται με την οικιστική ζώνη του χωριού. 

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Υστερα από απανωτές καταγγελίες των κατοίκων, έστειλα για αυτοψία κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει. Τελικά, οι καταγγελίες των κατοίκων αποδείχθηκαν αληθινές, ενώ διαπιστώθηκε πως αντίστοιχος έλεγχος είχε γίνει και έναν χρόνο πριν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμιά αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς» δηλώνει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Όπως λέει, οι κάτοικοι βρίσκονται στο έλεος του Θεού, καθώς γνωρίζουν το πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό και ανέχονται αυτή την κατάσταση εις βάρος της υγείας τους, αφού κανείς δεν τους βοηθά. «Αν σκεφτείτε για πόσες χιλιάδες ανθρώπους μιλάμε, θα αντιληφθείτε το μέγεθος της ζημιάς» σημειώνει.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως αρκετές φορές διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα αυτό και χαρακτηρίστηκαν από κάποιους μισάνθρωποι. «Σκεφτείτε ότι είναι βοθρολύματα 17.000 ανθρώπων προερχόμενων από ενδημικές σε ιούς, βακτήρια και παράσιτα άγνωστα στον δυτικό κόσμο χώρες, που διασπείρονται λίγες δεκάδες μέτρα από τα σπίτια του χωριού» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία της τοπικής κοινότητας Μόριας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα