Η αστερόεσσα με ημισέληνο!

Οι ΗΠΑ υπηρετούν την Τουρκία, προδίδοντας τους Κούρδους, στη συνέχεια τους Αρμενίους και στο τέλος τον ίδιο τον εαυτό τους. Ο Ερντογάν κουμαντάρει και την Αμερική – στον βαθμό που ενδιαφέρει τον ίδιο και προωθεί τα τουρκικά συμφέροντα. Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ «μπλοκαρίστηκε» η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. Επίσης, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος είναι ο τυπικά υπεύθυνος για αυτό το μπλοκάρισμα (μια και είναι προφανές ποιος ευθύνεται για το ουσιαστικό), επανέλαβε περίπου αυτολεξεί τα επιχειρήματα του Ερντογάν για το ζήτημα: «Η υπόθεση των Αρμενίων είναι θέμα για τους ιστορικούς και όχι για τους πολιτικούς». 

Τα επιχειρήματα περί των περασμένων γεγονότων που αφορούν μόνο τους ιστορικούς είναι γελοία και προκαλούν τη νοημοσύνη εκείνων που τα ακούν. Ολα τα πολιτικά θέματα αποτελούν προέκταση ιστορικών ζητημάτων και οι συνέπειές τους επηρεάζουν τις τρέχουσες εξελίξεις.

Η επιρροή της Τουρκίας (που πληρώνει καλά όποιον κάνει θεαματικούς τεμενάδες) στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ είναι τόσο μεγάλη ώστε ούτε η κίνηση Ερντογάν να αγοράσει το αμυντικό σύστημα S-400 από τους Ρώσους έτυχε κάποιου «κολασμού» από τους Αμερικανούς. Αντιθέτως, ο Ντ. Τραμπ στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο δήλωσε «οπαδός του» και αναφέρθηκε στην πιθανή αγορά αμερικανικών πυραύλων Patriot από την Τουρκία!

Από την άλλη, ο κ. Τραμπ ακύρωσε τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη και η υπερδύναμη δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να δείχνει ότι μας θεωρεί δεδομένους. Μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς που μπορούν να προσφέρουν πρόθυμα χρυσό και πολύτιμους λίθους με αντάλλαγμα… καθρεφτάκια. Το καθρεφτάκι των ελληνοαμερικανικών σχέσεων είναι η πομφόλυγα περί «στρατηγικής συμμαχίας», την οποία οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται ως υποχρέωση να παραδίδουν βάσεις και πάσης φύσεως διευκολύνσεις στις ΗΠΑ, ελπίζοντας σε μια πρόσκληση στην αμερικανική πρεσβεία για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου.

Η πολιτική του καλού παιδιού που ακολουθεί η αμήχανη και ανήμπορη πολιτική μας τάξη δεν έχει πάψει να δοκιμάζεται και να αποτυγχάνει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα