Γελοία σήματα για τα μακεδονικά προϊόντα

Παρουσιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη (πρώτη φορά δημοσίως) το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα…… παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για άκρως αποτυχημένο λογότυπο που περισσότερο μπερδεύει, παρά παραπέμπει στη Μακεδονία.

Το σήμα είναι το ελληνικό γράμμα «Μ» που συνοδεύεται από τη φράση «Macedonia the Great» με λευκά γράμματα σε μπλε φόντο. Τα γράμματα «GR» είναι περισσότερο τονισμένα, προκειμένου να παραπέμπουν στη λέξη Greece (Ελλάδα). Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχτηκε το «c» και όχι το «k» στη λέξη «Macedonia», διότι το πρώτο υπερτερούσε συντριπτικά στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Το εμπορικό σήμα παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Γιώργο Κωνσταντόπουλο κατά τη διάρκεια σχετικής τελετής.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη σιγουριά ότι το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα «θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Εχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα που παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν και χαράσσει τον δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον».

Σημείωσε πως ο ίδιος είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της βορείου Ελλάδος, προκειμένου να κατοχυρώσουν μια ενιαία συλλογική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα και είπε ότι το εμπορικό σήμα που παρουσιάστηκε και θα κατατεθεί άμεσα στο Ευρωπαϊκό Γραφείο επιτυγχάνει αυτό τον σκοπό.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του σήματος και ευχήθηκε να είναι «τυχερό και καλοτάξιδο», ενώ δήλωσε ότι τον ικανοποίησε το αποτέλεσμα με το τελικό λογότυπο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα