Δεν ήρθαν να μονάσουν: «Καλύτερα στη Μόρια»!

Δεν άρεσε στους Αφρικανούς μετανάστες το… κλίμα στη Μονή Πορετσού! Ψέματα είπε η κυβέρνηση στον Ηλείας ΓερμανόΣτο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα πλέει στον ωκεανό του Μεταναστευτικού η κυβέρνηση. Με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να ανακουφίσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τους υπεράριθμους οικονομικούς μετανάστες, αλλά εκεί που νομίζει ότι έχει κρύψει κάτω από το χαλί το πρόβλημα, αυτό ξεφυτρώνει στην ενδοχώρα.

Το τίμημα της αλλοπρόσαλλης τακτικής της κυβέρνησης πληρώνει πρώτη η Εκκλησία. Η Μητρόπολη Ηλείας εκτέθηκε για την καλοσύνη της να παραχωρήσει χώρους φιλοξενίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, δύο μοναστήρια και ένα εκκλησιαστικό οικοτροφείο. Η κυβέρνηση «άδειασε» τον μητροπολίτη Γερμανό, καθώς πέταξε στα σκουπίδια την παράκλησή του να φιλοξενηθούν σε χώρους της μητρόπολης μητέρες με ανήλικα τέκνα από τη Συρία. Οι μάνες με τα μικρά παιδιά ήταν μειονότητα. Οι περισσότεροι είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, τη Σομαλία, το Σουδάν και άλλες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Από χθες στις Μονές Πορετσού και Κάτω Δίβρης, αλλά και στον εκκλησιαστικό ξενώνα «Αγία Φιλοθέη» στον Πύργο φιλοξενούνται, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», συνολικά 188 άτομα, 80 στην «Αγία Φιλοθέη», έξι άτομα παρέμειναν τελικά στη Μονή Πορετσού και 102 στην Κάτω Μονή Δίβρης. Σύμφωνα με πηγές της Μητρόπολης Ηλείας, υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν ακόμα 50 άτομα στους χώρους που έχει παραχωρήσει η μητρόπολη.

Πάντως η κυβέρνηση εκτέθηκε και από τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες. «Καλύτερα στη Μόρια» είπαν οι μετανάστες μόλις αντίκρισαν τη Μονή Πορετσού. Αφού είδαν τους χώρους και ότι το μοναστήρι είναι, όπως όλα τα ησυχαστήρια, απομονωμένο, είπαν ότι δεν τους αρέσει και ζήτησαν να αποχωρήσουν, γιατί δεν ήταν ικανοποιημένοι! Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», 55 από αυτούς μεταφέρθηκαν για το επόμενο διήμερο στο πρώην ξενοδοχείο «LM Village» στα Λεχαινά, αλλά και αυτοί στη συνέχεια θα μεταφερθούν υποχρεωτικά στο Κάτω Μοναστήρι Δίβρης.

Πάντως, οι τοπικές κοινωνίες δεν συμμερίζονται ούτε την κυβέρνηση ούτε τη μεγαθυμία της μητρόπολης. Στη Μονή Πορετσού συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από τα γύρω χωριά και απαίτησαν την αποχώρηση των μεταναστών. Στο ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών στη Μονή Δίβρης αντιδρούν και οι κάτοικοι της Δίβρης, οι οποίοι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα έρθουν πρόσφυγες από τη Συρία και όχι… μετανάστες από το Αφγανιστάν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα