Η υποκρισία της Αριστεράς

Για όλους όσοι λησμονούν εύκολα την ιστορική διαδρομή προσώπων και παρατάξεων είναι χρήσιμη η επικαιρότητα ως ταχύρυθμο μάθημα πολιτικής. Μέσα στον παρελθόντα μήνα ενημερωθήκαμε για τα πλούσια αποθεματικά και τις αξιοσέβαστες επενδύσεις προβεβλημένων στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, από τη μια, κόπτονται για τη φτωχολογιά, αλλά, από την άλλη, δεν επιθυμούν να γίνουν μέρος της. Καλή η αντικαπιταλιστική ρητορεία και ακόμα καλύτερη η αξιοποίηση των ευκαιριών του καπιταλισμού για προσπορισμό κέρδους.

Επίσης, η λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά, που τώρα εκπροσωπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, μας είχε συνηθίσει σε έναν σφοδρό αντιθρησκευτικό, αντικληρικαλιστικό και εν πολλοίς αντιχριστιανικό λόγο. Οσο ζούσε ο αξέχαστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, δεν έχαναν ούτε μία ευκαιρία (υπαρκτή ή κατασκευασμένη από τους ίδιους) για να τον πλήξουν. Η βασική μομφή εναντίον του ήταν ότι αναμειγνυόταν με την πολιτική. «Εμπαινε στα χωράφια της Πολιτείας» ισχυρίζονταν οι εκσυγχρονιστές και οι… ευρωαριστεροί, ενώ η προπαγανδιστική μηχανή της νεοταξικής αποδόμησης εν χορώ αποδοκίμαζε την ιεραρχία της Εκκλησίας, τον μακαριστό Χριστόδουλο και την ίδια την πίστη μας ότι τάχα είναι εκπρόσωποι και εκφραστές του σκοταδισμού, της αυθαιρεσίας και του αναχρονισμού.

Τώρα που η εξουσία φαίνεται να πλησιάζει, οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν μια θεαματική στροφή 180 μοιρών και προσπαθούν να πείσουν τους… αφελείς ότι εκτιμούν τον ρόλο της Εκκλησίας στον δημόσιο βίο και επιθυμούν να αποκαταστήσουν σχέσεις μαζί της με κινήσεις που φαντάζουν πέρα ως πέρα υποκριτικές.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζήτησε μαζί του θέματα, τα οποία αφορούν τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής! Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, ο κ. Τσίπρας «ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν» και παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετανάστευσης, επισημαίνοντας ότι η εφαρμοζόμενη μεταναστευτική πολιτική «έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο ψυχών και τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών». Επιπλέον, σε ένα αποκορύφωμα πρόκλησης της λογικής και της μνήμης όλων μας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Βαρθολομαίου για την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής!

Κερασάκι στην τούρτα της διγλωσσίας του κ. Τσίπρα ήταν η έκφραση της επιθυμίας να επισκεφτεί το Αγιον Ορος – το Περιβόλι της Παναγιάς μας, το άβατο του οποίου αποπειράθηκε πολλάκις να καταλύσει το πολυπολιτισμικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι» έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες. Το ίδιο αποπειράται να εφαρμόσει ο κ. Τσίπρας. Και αθεΐα και ευσέβεια. Και μηδενισμός και χριστιανισμός. Και Νέα Τάξη και παράδοση. Δεν πείθει ούτε καν τον εαυτό του…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα