Επαναστάτης με… αμνησία ο Αλ. Τσίπρας

Έπειτα από 4,5 χρόνια στην κυβέρνηση, τώρα θυμήθηκε ότι είναι αριστερός και να κατέβει στην πορεία του ΠολυτεχνείουΜε περιορισμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης, την Πάτρα και το Ηράκλειο εξελίχθηκε η 46η επέτειος για το Πολυτεχνείο, με την Αστυνομία αυτή τη φορά να δείχνει αποφασιστικότητα και πυγμή έτσι ώστε να μην επιτρέψει για άλλη μία φορά να μετατραπεί το κέντρο σε εμπόλεμη ζώνη. 

Αυτό, όμως, που προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός πως αφού πέρασε τεσσεράμισι χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, τώρα θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να κατέβει ξανά στον δρόμο και να τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να επιστρέψει στον ρόλο του επαναστάτη, προκειμένου να απευθυνθεί και πάλι στο… παραδοσιακό ακροατήριό του. Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε το σαρκαστικό γέλιο της Ν.Δ., η οποία τόνισε ότι «ενώ η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία, ο Αλέξης Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη “Μεγάλη Βρεταννία”. Ισως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε». Εξίσου δηκτική ήταν και η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, στην οποία σημειώνεται ότι ο «δουλικός στις ΗΠΑ χθες, σήμερα ηγείται της πορείας για το Πολυτεχνείο, φωνάζοντας “έξω οι ΗΠΑ και οι Αμερικανοί”, ενώ ο ίδιος τούς υπηρετούσε πιστά μέχρι χθες και πιθανόν να τους υπηρετεί πιστά και… αύριο».

«Φρούριο»

Η Αστυνομία, πάντως, είχε ζωσμένο κυριολεκτικά όλο το κέντρο από νωρίς με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς. Για πρώτη φορά, μάλιστα, ήταν σωστή στον ρόλο της, εκείνον της πρόληψης, και εισέβαλε σε πολυκατοικία στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου εντόπισε στην ταράτσα υλικά παρασκευής μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα πολεμοφόδια. Επίσης, εντόπισε και ακολούθησε ομάδα ατόμων έως εκεί, όπου προχώρησε σε 41 προσαγωγές (28 συλλήψεις), ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε και δύο τραυματισμούς αστυνομικών. Στην υπόλοιπη χώρα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31 προσαγωγές και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Για πρώτη φορά ίσως η Αστυνομία επιτυχώς άρχισε τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια από νωρίς, σε μια προσπάθεια να κόψει τους «διαδρόμους» προς τις ταράτσες για τους κουκουλοφόρους και να τους αφήσει χωρίς πολεμοφόδια. Μάλιστα, για πρώτη φορά πραγματοποιούσαν εφόδους σε κτίρια και για τον λόγο αυτό κάθε ομάδα των αστυνομικών ήταν εφοδιασμένη με τον ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη θυρών.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί χωρίς έκτροπα η μαζική διαδήλωση για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία» κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα