Ευκαιρία… μεταγραφών στους δήμους

Η ενίσχυση του ρόλου των ΟΤΑ θα δώσει στους δημ. υπαλλήλους τη δυνατότητα να μετακινηθούν στην Τοπική ΑυτοδιοίκησηΣε αναμονή της ανακοίνωσης από το υπουργείο Εσωτερικών της έναρξης του νέου γύρου κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανοίγει μια νέα πτυχή στο θέμα των μετακινήσεων, προαναγγέλλοντας τη δυνατότητα δημοσίων υπαλλήλων να «μεταπηδήσουν» από την κεντρική Δημόσια Διοίκηση στην Αυτοδιοίκηση. 

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η σχετική διαδικασία θα μπορεί να λάβει χώρα μετά το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης μεταξύ τους και έναντι του κράτους, που θα προβλέπεται με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Συνταγματικά

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρμοδιότητες που σήμερα σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του κρατικού μηχανισμού θα μεταβιβαστούν και τα πρόσωπα που εργάζονται στον κρατικό τομέα θα μετακινηθούν στις Περιφέρειες και στους δήμους, στο πλαίσιο και στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα.
«Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή, με την οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ευελπιστεί να καταγραφεί στην Ιστορία ως εκείνη που έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην Αυτοδιοίκηση, γιατί πρόθεσή μας είναι να μεταβιβάσουμε στις Περιφέρειες και στους δήμους ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αρμοδιοτήτων που σήμερα βρίσκονται σε κρατικές δομές» σημειώνει.

Όσον αφορά τον νέο γύρο κινητικότητας στο Δημόσιο, οι προσφερόμενες θέσεις φέρεται ότι είναι 8.005 και, εξ αυτών, οι 7.350 ζητούνται να καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι 655 μέσω αποσπάσεων. Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση των αιτημάτων των δημόσιων φορέων από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία πρόκειται να εξετάσει τα αιτήματα. Από τη στιγμή που θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα, θα ξεκινήσει και η περίοδος υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέδωσε οδηγία να μην υπάρξει αύξηση εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο. Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάρτισης του προγραμματισμού των προσλήψεων στη Γενική Κυβέρνηση το 2020. Οπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, «όσον αφορά το εποχικό προσωπικό, θα πρέπει να αποφεύγεται αύξηση του αριθμού αυτού σε σχέση με το προσωπικό που προσλήφθηκε το έτος 2019».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη οδηγία, δεν πρέπει να αυξηθεί το πλήθος των προσλήψεων εποχικών υπαλλήλων στο Δημόσιο το 2020 σε σχέση με το πλήθος που προσλήφθηκε το 2019. Αναφορικά με το τακτικό προσωπικό, θα συνεχιστεί το καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο για καθεμία αποχώρηση μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου το 2019 θα προκύπτει μια νέα πρόσληψη, επίσης μόνιμου υπαλλήλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα