ΝASA: Κινδυνεύει η Γη από αστεροειδή σαν πυραμίδα!

Το ουράνιο σώμα έχει μήκος 128 μέτρα, ενώ μια σύγκρουση θα σήμαινε ίσως και την εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόληςΗ 6η Μαΐου 2022 είναι μια ημερομηνία που ήδη προκαλεί τρόμο, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ΝΑSA, o αστεροειδής JF1 τότε φέρεται πιθανό να συγκρουστεί με τη Γη και μάλιστα με δύναμη 15 φορές περισσότερη σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα! 

Ένας αστεροειδής σε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου συγκρούεται με τη Γη κάθε 2.000 χρόνια, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, ωστόσο, αν ο JF1, που δεν είναι πολύ μακριά από τον πλανήτη μας, συνεχίσει την τροχιά του, τότε οι εξελίξεις δεν θα είναι καθόλου καλές.

Το ουράνιο σώμα έχει μήκος 128 μέτρων και έχει μέγεθος ίσο με τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ενώ μια τέτοια σύγκρουση θα σήμαινε ίσως και την εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόλης, τεράστιες καταστροφές και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων – ίσως και εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο τεράστιος αυτός αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη με δύναμη 230 κιλοτόνων TNT, δηλαδή 15 φορές περισσότερο σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη μαρτυρική Χιροσίμα.

Σύμφωνα με τη NASA, η πιθανότητα ένας αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλή, δηλαδή μόλις 0,026, αλλά το γιγαντιαίο του μέγεθος και ο πιθανός αντίκτυπος από τη σύγκρουση παρακολουθούνται στενά από το σύστημα παρακολούθησης της NASA «Sentry».

Σύμφωνα με τον πλανητικό αξιωματικό άμυνας της NASA Λίντλεϊ Τζόνσον, τέτοιου τύπου αστεροειδείς «έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν την πιο καταστροφική φυσική καταστροφή που είναι γνωστή στον άνθρωπο».

Ανάμεσα σε περισσότερους από 600.000 αστεροειδείς που διατρέχουν το ηλιακό μας σύστημα, οι επιστήμονες έχουν κατατάξει περίπου 20.000 στην ίδια κατηγορία. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έχει τοποθετήσει περισσότερους από 800 από αυτούς τους αστέρες στον «κατάλογο κινδύνων» του, πράγμα που σημαίνει ότι οι αστρονόμοι θα πρέπει να τους παρακολουθούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα