«Dolce vita» και διπλή ήττα στις ΗΠΑ για 6 υπουργούς

Με χρήματα των φορολογουμένων το ταξίδι και οι… δημόσιες σχέσεις κυβερνητικών στελεχών στην ΟυάσινγκτονΟύτε ένας ούτε δύο αλλά συνολικά έξι υπουργοί – υφυπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχουν σε συνέδριο και να κάνουν… δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά των φορολογουμένων. Κι εκεί που υποτίθεται ότι θα προωθούσαν τις θέσεις της Ελλάδας, η χώρα βρέθηκε με την πλάτη στον… τοίχο και τα κυβερνητικά στελέχη, ανήμπορα να απαντήσουν, άκουσαν αφενός τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος να μας απειλεί για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα και αφετέρου τον πρώην Αμερικανό πρέσβη Νίκολας Μπερνς να λέει ορθά κοφτά «μην περιμένετε στήριξη από την Ουάσιγκτον σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στο Αιγαίο».

Οι υπουργοί – υφυπουργοί, που ζήλεψαν την dolce vita της πλειάδας των κυβερνητικών στελεχών που ταξίδεψαν πρόσφατα στις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συμμετείχαν στο συνέδριο με τίτλο «Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives», που έγινε στην Ουάσινγκτον και διοργάνωσαν το Delphi Economic Forum και η εφημερίδα «Καθημερινή». Τα διαπιστευτήριά τους έσπευσαν να δώσουν ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (έδειξε την υποτέλειά του στον αμερικανικό παράγοντα, κάνοντας τα γενέθλιά του στην οικία του πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ενώ από το συνέδριο θα απουσίαζε), ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Αντώνης Διαματάρης.

Ποιοι πληρώνουν

Και το ερώτημα είναι ποιοι πληρώνουν τα έξοδα της μετακίνησης και διαμονής των έξι υπουργών και υφυπουργών που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον; Η απάντηση είναι ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το ήθος και η σεμνότητα που διακηρύσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κυβέρνησή του; Ή μήπως δεν πειράζει που τα κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να δηλώσουν υποταγή στις ΗΠΑ, παρά τα χαστούκια που έφαγε η Ελλάδα από τους Αμερικανούς από το βήμα του συνεδρίου, όπως και σε ένα ΜΜΕ φιλικά διακείμενο στην πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου;

Ο προκλητικός τρόπος και η αδιαφορία των υπουργών και των υφυπουργών ως προς τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος θα έπρεπε να απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη. Να σημειωθεί επίσης πως το «παρών» έδωσαν στο συνέδριο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος αλλά και η Αννα Διαμαντοπούλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα