Εκρηκτική η κατάσταση! Και πορεία μεταναστών στις Σέρρες

Αμείωτες οι ροές στα νησιά του Αιγαίου, την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις για τη δημιουργία κλειστών δομώνΞεφεύγει η κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, με τους μετανάστες να βγαίνουν στους δρόμους και να πραγματοποιούν ακόμα και πορείες! Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι αντιδράσεις για τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με τη δημιουργία κλειστών δομών.

Η πρωτοφανής πορεία των μεταναστών έγινε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης των Σερρών χωρίς να γίνει γνωστό ποιος ήταν ακριβώς ο λόγος που τους οδήγησε να βγουν στους δρόμους.

Μάλιστα, την ίδια ακριβώς ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους για τις συνεχόμενες προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας. Όπως ήταν φυσικό, επί ποδός βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν την πιθανή συνάντηση των δύο συγκεντρώσεων.

Την ίδια στιγμή, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Χίου διαφώνησε με τη δημιουργία νέας κλειστής δομής για μετανάστες στο νησί την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση.

Με ψήφισμά του, δε, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, εμμένει σε πρόσφατη απόφασή του για μια δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία θα είναι μόνο για έναν αριθμό 500 ατόμων, ενώ δεν θα υπάρχει καμία πρόβλεψη για μόνιμη παραμονή των εν λόγω ατόμων στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, οι δομές αυτές, οι οποίες θα λειτουργούν ως προαναχωρησιακά κέντρα και κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, θα γίνουν -εκτός από τη Χίο- σε Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο και ήδη οι αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες είναι πολύ έντονες.

Την ίδια στιγμή, αμείωτες είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τουλάχιστον 643 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από το πρωί του Σαββάτου έως χθες το πρωί με λέμβους σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σε 17 διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Ρόδο, Καλόλυμνο και Ψέριμο. Το ίδιο χρονικό διάστημα 60 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν από το λιμενικό σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε θαλάσσιες περιοχές της Μυτιλήνης και της Σάμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα