Δεν γινόταν έρευνα για τον Λ. Τζανή που αυτοκτόνησε

Νέα δεδομένα προέκυψαν χθες γύρω από την αυτοκτονία του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ την περίοδο Σημίτη, Λεωνίδα Τζανή, το όνομα του οποίου συμπεριελήφθη στη λίστα με τα ονόματα πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Χθες ο ίδιος ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Κ. Μακεδονίας Κ. Μαυρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εν εξελίξει έρευνα για τον Λεωνίδα Τζανή, πράγμα για το οποίο την περασμένη Τρίτη, δύο ημέρες πριν από την αυτοκτονία, ενημερώθηκε και ο Λεωνίδας Τζανής.

 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τον Βόλο, ο Τζανής είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να βάλει τέλος στη ζωή του, πρόθεση που είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικά του πρόσωπα. «Δεν μπορώ, δεν αντέχω να διασυρθεί το όνομά μου άδικα για δεύτερη φορά. Θα δώσω τέλος στη ζωή μου» φέρεται να είχε πει σε φιλικό του πρόσωπο, στο οποίο συνέστησε να μην τον επισκεφτεί το Σαββατοκύριακο στον Βόλο γιατί δεν θα τον προλάβαινε, ενώ τον παρακάλεσε να προσέχει τα παιδιά του.

 

Οπως ήταν φυσικό, με παγωμάρα αντιμετώπισε η Βουλή την είδηση της αυτοκτονίας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Τζανή στον Βόλο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κυριάρχησε στις συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών είναι το πόσο «επικίνδυνες» μπορούν να αποδειχθούν ανεύθυνες καταγγελίες και διαρροές.

 

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του προεδρεύοντος Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος, αναφερόμενος στην αυτοκτονία, είπε: «Ο εκλιπών συνάδελφος τουλάχιστον απέδειξε με περίτρανο -με τον δυσκολότερο- τρόπο ότι οι Ελληνες πολιτικοί έχουν φιλότιμο».

 

Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε πει ότι θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους, ώστε, προτού υπάρξει η οποιαδήποτε τεκμηρίωση, να μην κατηγορείται ένας άνθρωπος».

 

Στην αίθουσα παρών ήταν και αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος, αναφερόμενος στο γεγονός, δεν θέλησε πάντως να κάνει επί της ουσίας δήλωση για το αν υπάρχει λίστα στην οποία να υπάρχει το όνομα του αυτόχειρα. «Ως άνθρωπος νιώθω βαθύτατα συγκινημένος από την πράξη του συνανθρώπου μας, εκφράζω τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θέλω να επαναλάβω όμως έναν γενικό κανόνα. Οποιος ερευνάται -και αν ερευνάται- είναι αθώος μέχρι να αποδειχτεί η ενοχή του».

Ετικέτες: