Στοργική «αγκαλιά» προσφέρει η Μέρκελ στην Άγκυρα

«Δύσκολος εταίρος, αλλά πρέπει για γεωστρατηγικούς λόγους να παραμείνει στο ΝΑΤΟ» Αυτό δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ (φωτό) για την Τουρκία, χαϊδεύοντας για ακόμη μία φορά με τη γνωστή γερμανική… στοργή τα αυτιά του «σουλτάνου» Ερντογάν.

Μιλώντας από το βήμα της Bundestag στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η καγκελάριος επισήμανε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπερασπιστεί μόνη τον εαυτό της.

«Τίθεται το ερώτημα αν θέλουμε να κρατήσουμε την Τουρκία στο ΝΑΤΟ ή όχι» τόνισε και συνέχισε: «Εγώ λέω ότι πρέπει να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτό», για γεωστρατηγικούς λόγους.

Η Άνγκελα Μέρκελ περιέγραψε επίσης τη Συμμαχία ως «σημαντικότερη απ’ ό,τι ήταν ακόμη και κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου» στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πρόσφατα χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό».

Επανέλαβε επίσης ότι στόχος της χώρας της είναι η αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2024 και στο 2% μέχρι το 2030, στόχος που έχει τεθεί από το ΝΑΤΟ για τις συμμαχικές χώρες.

Σε ό,τι αφορά τα δυτικά Βαλκάνια, η Μέρκελ επανέλαβε ότι η Ε.Ε. πρέπει να στείλει μήνυμα στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία ότι «έχουν μια αξιόπιστη ευρωπαϊκή προοπτική» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αρχίσουν οι υπεσχημένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα