Τρικυμία ΣΥΡΙΖΑ με Βάρτζελη – Γκλέτσο

Η πρώην διευθύντρια του ΓΑΠ ανάμεσα στα ονόματα της νέας ΚΕΑ. Το «όλον ΠΑΣΟΚ» στο στόχαστρο της ΚουμουνδούρουΡεπορτάζ
Γιώργος Χατζηδημητρίου

Aν υπήρχαν ορισμένες αμφιβολίες ως προς τις ιδιαίτερες στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχειρεί ένα «ευρύ μετεκλογικό άνοιγμα», όπως το χαρακτηρίζουν κόσμια τα στελέχη του στους όμορους πολιτικούς χώρους, υποχώρησαν χθες, την ώρα που ανακοινώθηκε η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του κόμματος.

Ανάμεσα στα 694 ονόματα της ΚΕΑ, η οποία θα οδηγήσει την προσεχή άνοιξη τον ΣΥΡΙΖΑ σε οργανωτικό συνέδριο, ξεχωρίζει η εμβληματική παρουσία της σεμνής και αθόρυβης Ρεγγίνας Βάρτζελη, που υπηρέτησε με συνέπεια και προσήλωση τον πολιτικό οίκο των Παπανδρέου και ειδικά- ως διευθύντρια του γραφείου του- τον Γιώργο Παπανδρέου, στα χέρια του οποίου άρχισε βαθμηδόν η πολιτική αποδρομή του ΠΑΣΟΚ, που συμβάδισε με την παρακμή της χώρας στα χρόνια των Μνημονίων. Την ισοφαρίζει στο επίπεδο των εντυπώσεων η γραφική εμφάνιση του Απόστολου Γκλέτσου, που κάνει την έκπληξη…

Το γεγονός ότι από την ΚΕΑ λείπουν ηχηρές και «ποιοτικές» μετεγγραφές, αλλά την ίδια ώρα εντάχθηκαν προσωπικότητες όπως ο Θύμιος Λιβάνης, εκ των προσωπικών γιατρών του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κομματικά άστεγος Στέφανος Τζουμάκας και ο πολυπράγμων καθηγητής Νίκος Μουζέλης, όπως και ο άλλοτε γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αχιλλέας Μητσός, του στενού «εκσυγχρονιστικού» κύκλου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, μαρτυρά ότι η Κουμουνδούρου απευθύνεται πλέον ανοιχτά στο «όλον ΠΑΣΟΚ», το οποίο κατά τα φαινόμενα και την κριτική που ακούγεται αδυνατεί να συσπειρωθεί υπό την «αδύναμη» ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ, που ήδη μετά το τελευταίο συνέδριό του το περασμένο Σαββατοκύριακο αποτελεί παρελθόν, εκφράζεται με πρώην βουλευτές του κινήματος επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, όπως οι Μαρία Θεοχάρη, Χρύσα Μανωλιά, Αγγελος Τόλκας και Θάνος Γικόνογλου. Περιλαμβάνει ακόμα περιπτώσεις πρώην βουλευτών του «παλαιού» και νεότερου ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερες περγαμηνές, όπως οι Ρούλης Κοκκελίδης, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, Δημήτρης Πιπεργιάς, Νίκος Παρασκευόπουλος και Αριστείδης Μπαλτάς.

Επεκτείνεται σε εκπροσώπους ενός «προβληματικού» στη συνείδηση της κοινής γνώμης συνδικαλισμού, όπως ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΔΣΑ, ο Κώστας Μανιάτης, πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, και ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και φτάνει στις παρυφές της Οικολογίας με την πρώην πρόεδρο των Οικολόγων Αννα Κοντούλη. Αισθητή η παρουσία ενός ετερόκλητου «παζλ», καλλιτεχνών όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Κώστας Καλδάρας, πληθώρας κομματικών στελεχών, πρώην δημάρχων και βουλευτών, και του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Η πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΕΑ έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο στο ΣΕΦ, ώστε να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση ενός κόμματος που ξέρει τι δεν είναι, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα πού θέλει να πάει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα