ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρα 02.12.2019

➥ Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Το δούλεμα στους ψηφοφόρους είναι ντροπή - και για εκείνον που το κάνει και για εκείνους που το ανέχονται και το επιβραβεύουν με την επανεκλογή προσώπων, τα οποία ειδικεύονται στο σπορ της κωλοτούμπας.

➥ Ενας από τους πρωταθλητές της πολιτικής κωλοτούμπας, το αγόρι, λάστιχο, είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η εικόνα Νο1 που δημοσίευσε η ομάδα του facebook «Το Παρατηρητήριο» τιτλοφορείται «χωρίς καρέκλα». Εκεί, ο ευλύγιστος Αδωνις, πριν κυβερνήσει η Ν.Δ. και κατσικωθεί σε υπουργική καρέκλα, καταφέρεται από το στασίδι του στο twitter εναντίον της λαθρομετανάστευσης.

➥ Στην εικόνα Νο 2 ο Αδωνις είναι καβαντζωμένος στον επίγειο παράδεισό του: σε υπουργείο! Γι’ αυτό έχει βάλει το «σπαθί» της εναντίωσης στη λαθρομετανάστευση στο θηκάρι της σκοπιμότητας και με το ελβετικό σουγιαδάκι του σκαλίζει λεκτικές καλικατζούρες εναντίον του πιο «μοδάτου» εχθρού του φιλελεδισμού: για τον λαϊκισμό μιλάμε, ντε...

➥ Πόσο εύστοχο το κλείσιμο του ποιήματος «Πρέβεζα» του Κώστα Καρυωτάκη: «Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία... / Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία».
π