Υφυπουργός με ψεύτικο πτυχίο! Ομολογία-σοκ του Αντ. Διαματάρη

Εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που τον επέλεξε για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών ο Αντώνης Διαματάρης

Αντί δε παραιτήσεως, προέβη σε αστείες δικαιολογίες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι δεν κατέχει το μεταπτυχιακό που δηλώνει στο βιογραφικό του.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη μέσων της ομογένειας, για την οποία μάλιστα είναι αρμόδιος υφυπουργός, ο κ. Διαματάρης, ενώ δήλωνε κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κάτι που τελικά επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο ίδιος, ο οποίος ανέφερε σε αυτήν ότι σπούδασε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Διαματάρης προσπαθεί να κλείσει το θέμα, σημειώνοντας ότι λυπάται εάν η διατύπωση που χρησιμοποίησε στο βιογραφικό του προκάλεσε παρερμηνείες ότι είναι κάτοχος του σχετικού τίτλου σπουδών. Ασχολίαστο άφησε, πάντως, το ζήτημα της παραμονής του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) και του υπεύθυνου, σύμφωνα με τον νόμο, στην εφημερίδα του «Εθνικός Κήρυκας», κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, από την πλευρά του είχε προλάβει να ζητήσει από τον κ. Διαματάρη να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες εξηγήσεις και να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα. Και σημείωνε ότι, εάν δεν συμβεί αυτό, ο υφυπουργός θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του. «Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της Ν.Δ.» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.